Digitale open dag Digitale open dag Slim combineren

Digitale open dag

Begin februari vond de eerste volledige online open dag van de Rechtenfaculteit van de Universiteit Maastricht plaats.
Door het combineren van bestaande communicatieplatformen met de juiste video schakeltechnieken werden de toekomstige studenten geïnformeerd.

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Maastricht is een hoogwaardige aanbieder van uitdagend en lonend juridisch onderwijs op bachelor-, master- en PhD-niveau.

Achter de coulissen

Slim combineren

Een informatief programma uitzenden waarbij de sprekers in hun eigen omgeving, volgens de geldende richtlijnen, kleur geven aan de inhoud. Door op de juiste manier de beelden schakelen ontstaat er een naadloos, gevarieerd programma.

Voor de coulissen

Anders dan anders

Ondanks de pandemie gaat het (hoger) onderwijs gewoon door. Maar hoe krijg je in deze tijd studenten geworven? De Rechtenfaculteit van Universiteit Maastricht koos dit studiejaar voor een online variant!

Eerder realiseerden we al een studio in de Rechtenfaculteit zelf. Van hieruit konden de toekomstige studenten middels een live kennis sessie worden voorzien van diverse facetten van studeren in Maastricht.

Creatieve oplossing

Gezien de aangescherpte maatregelen en het corona beleid van de UM werd afgelopen editie gekozen voor een volledige online sessie. Opleidingsdirecteuren, studenten en decanen konden inbellen. Hierdoor kon in de regieruimte in Roermond geschakeld worden tussen de juiste beelden en personen. Een creatieve oplossing!

Naadloos combineren

Door het opstellen van een doordacht script vanuit de klant werden de gesprekscombinaties geschakeld. Van het in beeld brengen van de directeur tot een forumgesprek tussen drie personen; alles werd naadloos achter elkaar gezet. Ook werd er een student betrokken in het verhaal die op het juiste moment werd “ingeschoven” in het gesprek. Dit alles werd ondersteund met informatieve filmpjes over diverse aspecten van de faculteit.

Digitaal uitzenden

De hele sessie werd uitgezonden in een in huisstijl opgemaakte Zoomsessie, waardoor de deelnemers vragen konden stellen die live in de uitzending werden behandeld. Met deze vorm van interactiviteit werd geprobeerd zo goed mogelijk in contact te komen met eventueel toekomstige studenten. Ontmoeten “in het echt” heeft natuurlijk de voorkeur, echter door de huidige omstandigheden was dit een informatief event en een geweldige oplossing!

Copyright beeldmateriaal UM

Heeft deze case je geprikkeld?

Wij geven jou graag meer informatie over deze case, of de mogelijkheden voor jouw eigen evenement.

 

Voorbeeld casus downloaden

Bedankt voor uw interesse in de producten en diensten van Houben Souren. Vul het onderstaande formulier in om deze case te downloaden

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geavanceerde lichtinstallaties voor MECC Maastricht

Voor het onlangs gerenoveerde MECC in Maastricht mocht Houben Souren in samenwerking met Elation in twee auditoria geavanceerde lichtinstallaties plaatsen. Lees hier verder voor de details van deze casus.

Hybride Congres - Deltacommissie

Een congres organiseren ondanks de steeds veranderende maatregelen, kan dat? Vorige week werd in het MECC het bewijs geleverd dat dit op een veilige manier te organiseren valt. Tijdens dit hybride event waren er fysieke bezoekers maar werd de wowfactor ook overgebracht op het online publiek middels een volledig custom online...

Nieuwe raadzaal gemeente Beekdaelen

Op 1 januari 2019 gingen de gemeenten Onderbanken, Nuth en Schinnen samen tot een nieuwe gemeente; de gemeente Beekdaelen. De bestaande raadzaal van het gemeentehuis in Nuth moest aangepast en compleet vernieuwd worden. Een belangrijk onderdeel was het vernieuwen van de discussie-installatie en de audiovisuele techniek. Na een gedegen selectieprocedure...

The Maastricht Debate

In aanloop naar de Europese verkiezingen vond in het Theater aan het Vrijthof onlangs The Maastricht Debate plaats. Vijf politieke leiders, die allemaal voorzitter van de Europese Commissie willen worden, gingen met elkaar in debat. Voor een jong publiek, voornamelijk bestaande uit studenten, en onder toeziend oog van nationale en...

Petrochemical Pipeline Services

In samenwerking met Soons Interieurbouw hebben wij voor Petrochemical Pipeline Services (PPS) de (audiovisuele) kantoorinrichting verzorgd. Petrochemical Pipeline Services (PPS) gevestigd in Elsloo, verleent diverse diensten rond pijpleidingen.

Meer weten?

Wil je meer weten over Houben Souren, onze oplossingen, uitgevoerde projecten of een van onze producten? Neem dan direct contact op met onze specialist!

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?

Wil jij op de hoogte blijven van laatste releases en de producten en projecten van Houben Souren. Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief. Bevalt de nieuwsbrief je niet, dan kun je je altijd weer afmelden.
 

Catalogus aanvragen

Meer weten over onze audiovisuele oplossingen, zoals de technische details? Laat je gegevens achter en ontvang onze online catalogus.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.