Online congres

Online congres

Kan het geplande congres niet doorgaan door gewijzigde regelgeving (bijvoorbeeld ten gevolge van de COVID-19 pandemie), reis beperkingen of andere situaties? Een virtueel congres biedt in dat geval de oplossing.

Online congresseren met het online streaming platform van Houben Souren stelt sprekers in staat hun verhaal live te presenteren. Deelnemers aan het congres kunnen van thuis uit de presentaties van alle sprekers volgen en via de live chat vragen stellen vanachter hun PC, Mac, tablet of smartphone.

Let’s go digital

Digitale events bestaan al langer, maar door de recente ontwikkelingen zal de invloed van digitaal steeds groter worden. Voor het online congres worden ook regelmatig kreten gebruikt als webinar, online seminar, livestream, webcasting, web event of virtuele conferentie.

Bij een online congres kunnen een aantal kostenposten zoals locatie, catering en sprekerslogistiek geheel of gedeeltelijk vervallen.
Houben Souren zorgt voor het online platform, audiovisuele techniek en professionele begeleiding om online te kunnen congresseren.

Polling

Een online congres is zeker geen eenrichtingsverkeer. Door polls uit te zetten en te stemmen of door deelnemers naar hun mening te vragen via de chat worden deelnemers actief betrokken en extra geprikkeld. De resultaten van de polling zijn direct live zichtbaar en kunnen optioneel getoond worden gedurende de sessie of na afloop verzonden worden naar alle deelnemers.

Live chat / Q&A

Na de presentatie van de spreker (bijvoorbeeld een abstract of een postersessie) is het mogelijk om via de ingebouwde chatfunctie vragen te stellen aan de verschillende sprekers. De moderator selecteert de relevante vragen en legt deze voor aan de betreffende spreker/expert. De chatfunctie kan ook gebruikt worden om deelnemers de mogelijkheid te geven om onderling online te netwerken.

Bezoekersregistratie

Geregistreerde deelnemers ontvangen na registratie voorafgaand aan het congres een unieke persoonlijke toegangscode. Hierdoor kan worden vastgelegd welke bezoekers daadwerkelijk hebben ingelogd om het congres te volgen. Tevens kan op deze wijze eventueel accreditatiepunten worden toegekend.

Spreker begeleiding

In het voortraject worden de sprekers technisch begeleid om een zo hoog mogelijke beeld- en geluidskwaliteit te waarborgen. Houben Souren checkt onder andere of de webcam en microfoon goed staan ingesteld en of de belichting in orde is. Mocht de hardware onvoldoende zijn dan versturen wij een box met kwalitatieve camera en microfoon inclusief eenvoudige gebruikersinstructie. Middels een uitgebreide testsessie en eventuele pre-recording worden ongewenste situaties zo veel mogelijk uitgevlakt.

Privacy en security

Het online streaming platform van Houben Souren is volledig afgeschermd en beveiligd. In tegenstelling tot andere meeting platforms is bij het Houben Souren platform gewaarborgd dat er geen privacy gevoelige informatie wordt vergaard. De gedeelde content blijft het intellectuele eigendom van de organisatie of de spreker.

Remote support ICT team

Het ICT team van Houben Souren zit tijdens het online congres klaar om op afstand ondersteuning te bieden aan sprekers en kijkers, om zodoende snel te kunnen schakelen bij eventuele IT-issues of andere zaken.

Eigen huisstijl

Het online streaming platform van Houben Souren is volledig virtueel te stylen in de huisstijl van het congres. Lever ons logo’s, lettertypes, kleuren en andere huisstijl elementen aan en wij regelen de rest.

Meer weten?

Wil je meer weten over onze online oplossingen? Neem dan direct contact op met onze specialist!

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?

Wil jij op de hoogte blijven van laatste releases en de producten en projecten van Houben Souren. Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief. Bevalt de nieuwsbrief je niet, dan kun je je altijd weer afmelden.
 

Catalogus aanvragen

Meer weten over onze audiovisuele oplossingen, zoals de technische details? Laat je gegevens achter en ontvang onze online catalogus.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.