Webcasten / Livestreamen

Vergroot het bereik van je college, congres, vergadering of lezing en gebruik webcasting. Webcasting is de live uitzending van je bijeenkomst via internet. Zo kunnen deelnemers aan de andere kant van de wereld jouw evenement ook bijwonen. Laat de hele wereld zien waar jij mee bezig bent en stream het live. Webcasting is een effectieve en kostenbesparende oplossing om jouw boodschap te delen met een zo’n breed mogelijk publiek.

Wat is een webcast

Bij een webcast volgen deelnemers je evenement vanachter hun computer, tablet of smartphone. Ze kunnen de sprekers zien en horen. Ook kun je directe interactie faciliteren waarmee je de impact van je boodschap nog meer vergroot. Betrek je online-publiek bijvoorbeeld bij een powerpoint presentatie door live vragen te stellen of te chatten. Het tonen van twitterfeeds waarop je kunt reageren is ook een optie. Kies voor het inrichten van een portaal en zend meerder webcasts tegelijk uit of zet een archief met webcast op.

Wat heb je nodig voor webcasting

Vanzelfsprekend heb je voor webcasting een computer met een goede en veilige internetverbinding nodig. En als je het groot en professioneel aanpakt, ook videocamera’s, een regieset, geluid- en lichtapparatuur. De apparatuur moet ingeregeld worden. En last but not least; er moet webcastsoftware worden geïnstalleerd. Houben Souren heeft de kennis, de ervaring, de producten en de professionals in huis om jouw evenement te webcasten.

Houben Souren

Webcasten door Houben Souren

Om de livestream goed te laten verlopen besteden wij veel aandacht aan de voorbereiding. We maken duidelijke afspraken over de eisen waaraan de verbindingen moeten voldoen om een hoge kwaliteit te garanderen. Op locatie worden de nodige tests uitgevoerd om er zeker van te zijn dat beeld en geluid goed verzonden worden. Tijdens de stream monitoren wij de verbinding zodat we bij problemen op tijd kunnen ingrijpen.

Webinars en webcasten

Veel mensen halen webcasting door elkaar met webinars. De woorden lijken veel op elkaar, maar er zijn verschillen. Zo is een webinar een evenement op internet uitsluitend gericht op online publiek. Bij een webcast daarentegen is er altijd publiek in de zaal en wordt het evenement dus live uitgezonden. Waar je ook voor kiest Houben Souren denkt graag mee over een passende oplossing.

Welke producten komen hierbij kijken?

Meer weten?

Wil je meer weten over Houben Souren, onze oplossingen, uitgevoerde projecten of een van onze producten? Neem dan direct contact op met onze specialist!

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?

Wil jij op de hoogte blijven van laatste releases en de producten en projecten van Houben Souren. Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief. Bevalt de nieuwsbrief je niet, dan kun je je altijd weer afmelden.
 

Catalogus aanvragen

Meer weten over onze audiovisuele oplossingen, zoals de technische details? Laat je gegevens achter en ontvang onze online catalogus.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.