Uitvaart livestream

Live uitzenden van de afscheidsceremonie

Kan niet iedereen aanwezig zijn bij de begrafenis, crematie of afscheidsdienst van je naaste? Bijvoorbeeld door ziekte, verblijf in het buitenland of regelgeving?
Met een livestream (webcast) zijn vrienden en familie toch in staat de ceremonie bij te wonen.

Voor Nabestaanden

De uitvaartdienst is live te bekijken voor iedereen, wereldwijd, op iPhone, Android, tablet of computer, zonder gedoe en in prachtige kwaliteit.
Eventuele beelden zoals foto’s en dergelijke integreren we in de live webcast zodat de kijkers alles goed kunnen volgen.
Na afloop is de uitvaartdienst nog terug te kijken, zo vaak je maar wilt..
Privacy gewaarborgd: de uitzending is alleen te zien met de privé link, die je zelf verspreidt.

Meer mensen dan plek?

Worden er meer mensen verwacht in de kerk of bij de uitvaart locatie?
Geen probleem. Wij zorgen ervoor dat de livestream op schermen vertoond worden in een nevenzaal of op een geheel andere locatie. Naast de projectieschermen of flatscreens zorgen we tevens voor de juiste geluidsapparatuur zodat de gehele ceremonie goed te volgen is.

Houben Souren

Hoe gaat het in zijn werk?

Vooraf

Neemt zelf, of via de begrafenisondernemer, contact met ons op.
Wat moeten we weten:
– locatie en tijden van de afscheidsdienst
– contactpersoon namens de nabestaanden
– naam van de overledene
– eventuele content (beelden en/of muziek)
– speciale wensen, omstandigheden

Wij checken de beschikbaarheid van personeel en apparatuur. Je ontvangt een privé link waarop de live uitzending te zien zal zijn. Deze link kun je verspreiden via email, sms, WhatsApp of sociale media.

Voorbereiding

Wij nemen indien nodig contact op met de begrafenisondernemer, de locatiebeheerder et cetera om technische en logistieke zaken te bespreken.
Om de livestream goed te laten verlopen besteden wij veel aandacht aan de voorbereiding. We maken duidelijke afspraken over de eisen waaraan de verbindingen moeten voldoen om een hoge kwaliteit te garanderen. Op locatie worden de nodige tests uitgevoerd om er zeker van te zijn dat beeld en geluid goed verzonden worden. Tijdens de stream monitoren wij de verbinding zodat we bij problemen op tijd kunnen ingrijpen.

Op de dag van de uitvaart

Op de dag van de ceremonie zijn we twee tot zes uur voor aanvang aanwezig om de uitzending voor te bereiden.
We zenden de ceremonie integraal uit. Bij een meer-cameraregie zal de regisseur schakelen tussen de verschillende camera’s. We zorgen ook voor optimale verstaanbaarheid en mooie weergave van de muziek.

Na afloop

Een dag later ontvang je via WeTransfer de integrale opname als MP4 bestand. We kunnen deze ook voor je uploaden naar een (verborgen) YouTube of Vimeo link.

Houben Souren

Welke producten komen hierbij kijken?

Meer weten?

Wil je meer weten over Houben Souren, onze oplossingen, uitgevoerde projecten of een van onze producten? Neem dan direct contact op met onze specialist!

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?

Wil jij op de hoogte blijven van laatste releases en de producten en projecten van Houben Souren. Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief. Bevalt de nieuwsbrief je niet, dan kun je je altijd weer afmelden.
 

Catalogus aanvragen

Meer weten over onze audiovisuele oplossingen, zoals de technische details? Laat je gegevens achter en ontvang onze online catalogus.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.