Rondleidingsystemen

Houben Souren

Voor rondleidingen hebben we een specifiek product in huis. Een rondleidingsysteem zorgt dat de bezoeker elk gesproken woord perfect hoort, zelfs in een lawaaierige omgeving zodat alle deelnemers alles goed kunnen volgen. Ook biedt het systeem volop mogelijkheden voor directe vertaling. Hiervoor werken we met tourguidesets speciaal voor professionele rondleidingen. Met een Sennheiser Tourguide 2020D set krijg je alle aandacht, zelfs bij omgevingslawaai is de excursie goed te volgen voor alle deelnemers.

Storingsvrije transmissie

Informatie overdragen is zo’n beetje de belangrijkste taak van een rondleidingssysteem. Of het nu gaat om rondleidingen of vertalingen. Storingen zijn in elk geval onwenselijk. Met het door ons gebruikte Tourguide 2020-D systeem kunnen tot 6 systemen storingsvrij naast elkaar gebruikt worden.

Houben Souren

De spreker

Diegene die de rondleiding geeft krijgt een bodypack met daarop aangesloten een headset microfoon. Dit is de ideale situatie, want de microfoon zit zo te allen tijde dicht bij de mond en daarom is er dus weinig kans dat er storend geluid “binnendringt”. Een ander groot voordeel is dat de spreker op deze manier zijn of haar handen vrij heeft. Naast de microfoon kan ook een willekeurig andere audiobron worden aangesloten op de zakzender. Dit geluid kan gemengd worden met het spraakgeluid voor een special effect.

De luisteraar(s)

Alle luisteraars krijgen een kinbeugelontvanger, die het signaal ontvangt van de microfoonzender waar op afgestemd wordt. De kinbeugel is licht van gewicht en draagt comfortabel. Bovendien is de kinbeugel gebruiksvriendelijk en voorzien van een aantal handige snufjes. Zo wordt de kinbeugel automatisch aan- en uitgezet door middel van automatische schakelaar. En heeft het systeem een korte laadtijd dankzij een snellaadsysteem en dat met een werktijd tot wel 8 uur en een bereik tot 80 meter buiten terwijl binnen een bereik tot 40 meter wordt gerealiseerd.

Houben Souren

Simultaan vertaling

Ook bij vertaalprojecten worden deze rondleidingsets gebruikt. Hierbij worden vaak fluistertolken ingezet, fluistertolken zitten niet in een aparte tolkencabine. De fluistertolk zit in de buurt van de deelnemers en maakt gebruik van een rondleidingset. De deelnemers volgen de vertaling middels de draadloze kinbeugelontvanger. Dit maakt het systeem bij uitstek geschikt voor kleine groepen (tot 20 personen) Vertalen op deze manier is betaalbaar en op korte termijn realiseerbaar.

Catalogus aanvragen

Meer weten over onze audiovisuele oplossingen, zoals de technische details? Laat je gegevens achter en ontvang onze online catalogus.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?

Wil jij op de hoogte blijven van laatste releases en de producten en projecten van Houben Souren. Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief. Bevalt de nieuwsbrief je niet, dan kun je je altijd weer afmelden.
 

Catalogus aanvragen

Meer weten over onze audiovisuele oplossingen, zoals de technische details? Laat je gegevens achter en ontvang onze online catalogus.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.