Hybride congres op veilige afstand Hybride congres op veilige afstand Achter de schermen

Hybride congres op veilige afstand

Een congres organiseren ondanks de steeds veranderende maatregelen, kan dat? Vorige week werd in het MECC het bewijs geleverd dat dit op een veilige manier te organiseren valt. Tijdens dit hybride event waren er fysieke bezoekers maar werd de wowfactor ook overgebracht op het online publiek middels een volledig custom online portal.

Achter de coulissen

Achter de schermen

Van ontwerp tot uitvoering werden samen met de opdrachtgever alle stappen doorlopen. De eerste stappen werden gezet door het uittekenen van de wensen in een render van de opstelling. Dit was het vertrekpunt om samen tot een uitgebalanceerde opzet te komen voor de plenaire zaal. Ook de break-out zalen kregen steeds meer vorm qua wensen voor een juiste uitvoering, uitgangspunt was altijd om fysiek aanwezig en online publiek maximaal mogelijkheden tot interactie te geven.

Voor de coulissen

Fysiek & Online

Het Nationaal Deltaprogramma organiseerde haar jaarlijkse congres over de aanpak van watermanagement en klimaatadaptatie in Nederland. Niet alleen een zeer actueel thema, maar ook een bijzondere plek gezien de gebeurtenissen van afgelopen juli. Houben Souren tekende voor de technische ondersteuning zowel fysiek in het MECC en als online voor het platfom Invitado.

Van ontwerp tot uitvoering

Van ontwerp tot uitvoering werden samen met de opdrachtgever alle stappen doorlopen. Ook de break-out zalen kregen steeds meer vorm qua wensen voor een juiste uitvoering, uitgangspunt was altijd om fysiek aanwezig en online publiek maximaal mogelijkheden tot interactie te geven. Daarnaast werd voor een volledige online sessie de MECC studio ingezet.

Visualisatie

De eerste stappen van het ontwerp werden gezet door het uittekenen van de wensen in een 3D render van de opstelling. Dit was het vertrekpunt om samen tot een uitgebalanceerde opzet te komen voor de plenaire zaal. Door middel van 3D visualisatie wordt het gemakkelijker om een beeld te vormen van het gewenste eindresultaat.

Studio met host

Naast het congresprogramma is er een studio op de beursvloer opgebouwd waarin een reporter haar kijk op het fysieke event presenteerde aan het online publiek. Custom content voor online deelnemers dus zodat ook hier betrokkenheid met het online publiek werd gerealiseerd.

Succesvol hybride congres

We mogen terugkijken op een perfecte uitvoering van het technische deel, mede door een fijne samenwerking met de opdrachtgever en MECC Maastricht. Zowel de mensen in de zaal als de mensen online koppelden terug dat ze de dag uitstekend hebben kunnen volgen.

Virtuele tour

Om de opdrachtgever een beeld te geven van hoe het eindresultaat er kon gaan uitzien, hebben we in de ontwerpfase een virtuele tour ontwikkeld. Deze is hier terug te kijken.

Video afspelen

 

Een hybride evenement organiseren? Download de checklist!

Bij een hybride evenement combineer je de voordelen van een online evenement met de vertrouwde offline beleving. Jouw evenement vindt live plaats met een (beperkt) publiek en wordt door de rest van de deelnemers digitaal bijgewoond. De focus ligt hierbij op interactie tussen de deelnemers en sprekers waardoor je betrokkenheid creëert..

Een hybride evenement organiseren? Maak gebruik van de checklist en laat niets aan het toeval over. Inclusief handige tips die je niet wil missen!

Checklist bekijken 

Heeft deze case je geprikkeld?

Wij geven jou graag een dieper inzicht over de werkwijze van Houben Souren en we bespreken graag de mogelijkheden. We denken graag met je mee en kijken samen wat die jouw bedrijf nodig heeft.

 

Voorbeeld casus downloaden

Bedankt voor uw interesse in de producten en diensten van Houben Souren. Vul het onderstaande formulier in om deze case te downloaden

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geavanceerde lichtinstallaties voor MECC Maastricht

Voor het onlangs gerenoveerde MECC in Maastricht mocht Houben Souren in samenwerking met Elation in twee auditoria geavanceerde lichtinstallaties plaatsen. Lees hier verder voor de details van deze casus.

Nieuwe raadzaal gemeente Beekdaelen

Op 1 januari 2019 gingen de gemeenten Onderbanken, Nuth en Schinnen samen tot een nieuwe gemeente; de gemeente Beekdaelen. De bestaande raadzaal van het gemeentehuis in Nuth moest aangepast en compleet vernieuwd worden. Een belangrijk onderdeel was het vernieuwen van de discussie-installatie en de audiovisuele techniek. Na een gedegen selectieprocedure...

The Maastricht Debate

In aanloop naar de Europese verkiezingen vond in het Theater aan het Vrijthof onlangs The Maastricht Debate plaats. Vijf politieke leiders, die allemaal voorzitter van de Europese Commissie willen worden, gingen met elkaar in debat. Voor een jong publiek, voornamelijk bestaande uit studenten, en onder toeziend oog van nationale en...

Petrochemical Pipeline Services

In samenwerking met Soons Interieurbouw hebben wij voor Petrochemical Pipeline Services (PPS) de (audiovisuele) kantoorinrichting verzorgd. Petrochemical Pipeline Services (PPS) gevestigd in Elsloo, verleent diverse diensten rond pijpleidingen.

Meer weten?

Wil je meer weten over Houben Souren, onze oplossingen, uitgevoerde projecten of een van onze producten? Neem dan direct contact op met onze specialist!

Etienne Souren

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?

Wil jij op de hoogte blijven van laatste releases en de producten en projecten van Houben Souren. Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief. Bevalt de nieuwsbrief je niet, dan kun je je altijd weer afmelden.
 

Catalogus aanvragen

Meer weten over onze audiovisuele oplossingen, zoals de technische details? Laat je gegevens achter en ontvang onze online catalogus.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.