Geavanceerde lichtinstallaties voor MECC Maastricht Geavanceerde lichtinstallaties voor MECC Maastricht Achter de schermen

Geavanceerde lichtinstallaties voor MECC Maastricht

Voor het onlangs gerenoveerde MECC in Maastricht mocht Houben Souren, in samenwerking met Elation, in twee auditoria geavanceerde lichtinstallaties plaatsen. Houben Souren en MECC zijn al jarenlang partner. Wij waren daarom zeer verheugd om deze aanbesteding te winnen. Mede door onze kennis van het pand en de producties waren wij in staat om het juiste plan in te dienen.

Achter de coulissen

Achter de schermen

De  lichtinstallaties maken de update van deze twee auditoria, die van start ging in 2019,  compleet. MECC is nu future proof, laat 2022 maar komen! De opdrachtgever is verrast door de output en enthousiast over de verhouding tussen de prestaties en prijs, een WIN-WIN situatie voor alle partijen.

Voor de coulissen

Verlichting van goede kwaliteit is een must

Wat wij nodig hadden was een stille op LED gebaseerde lamp, met een framing-optie en een goede kleurmenging. De locatie had ook een geautomatiseerde armatuur nodig met een hoge CRI-waarde. Congressen worden vaak live gestreamd en op camera opgenomen, verlichting van goede kwaliteit is dan een must. De zalen liggen rug aan rug en zijn uniek omdat een scheidingswand kan worden ingetrokken. Twee zalen (capaciteit 1100 en 600) worden dan gecombineerd tot één grote voorstellingsruimte voor 1700 gasten.

Fuze Profile LED-moving Head en Netron

Ons team heeft na een uitgebreid onderzoek naar alle mogelijkheden gekozen voor de Fuze Profile LED-moving head van Elation Professional. Een demo op locatie gaf uiteindelijk de doorslag. De product eigenschappen van de armatuur in combinatie met de prijs waren uitstekend. Voor de gegevensdistributie kozen we voor de NETRON RDM645 en NETRON EN4. De producten van Netron zien er mooi uit en werken feilloos, de beste keuze voor de installatie.

Boordevol functies

Elk auditorium herbergt 14 Fuze Profiles voor frontverlichting, terwijl Color 5 Profile ellipsoïden met 180W RGBAM LED-engines en 26-graden lenzen, 8 per auditorium, zorgen voor toplicht vanuit posities in overhead-elektriciteit.

Het Fuze-profiel, met zijn 305 W RGBMA LED-engine en hoge CRI, zit boordevol functies: twee gobowielen, een animatiewiel, volledig verduisterende framing, 7° tot 42° zoom, variabele vorst, prisma, iris en meer. Verder biedt de armatuur ook kleur-manipulatiefuncties zoals virtuele kleurtemperatuur en magenta/groen-aanpassing plus CMY-emulatie. De output is meer dan 10.000 lumen.

Oud versus nieuw

Met de kleurmenging, het animatiewiel en de omlijsting zijn er in vergelijking met het conventioneel profiellicht veel meer mogelijkheden. Dit conventioneel profiellicht dateerde uit de jaren 80.
Alle lampen zijn nu discreet verborgen in de ruimte. Handmatig verstellen is niet meer nodig. Medewerkers hoeven niet meer in een harnas richting het plafond. De lampen kunnen op elk moment gefocust worden met behulp van de lichtconsole, veel efficiënter.  Wij bouwden met de beste producten een slim opgebouwde installatie waardoor licht stellen eenvoudiger is. Ook is de kwaliteit van het licht beter geschikt voor congressen en fysieke als hybride events.

MECC is klaar voor 2022

We mogen terugkijken op een mooi geslaagd project. De geavanceerde lichtinstallaties maken het congrescentrum van MECC klaar voor de toekomst. Wij danken MECC en Mertens voor deze mooie opdracht en voor de prettige en geslaagde samenwerking.

Heeft deze casus je geprikkeld?

Wij geven jou graag een dieper inzicht over de werkwijze van Houben Souren en we bespreken graag de mogelijkheden. We denken graag met je mee en kijken samen wat jouw bedrijf nodig heeft.

 

 

Voorbeeld casus downloaden

Bedankt voor uw interesse in de producten en diensten van Houben Souren. Vul het onderstaande formulier in om deze case te downloaden

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hybride Congres - Deltacommissie

Een congres organiseren ondanks de steeds veranderende maatregelen, kan dat? Vorige week werd in het MECC het bewijs geleverd dat dit op een veilige manier te organiseren valt. Tijdens dit hybride event waren er fysieke bezoekers maar werd de wowfactor ook overgebracht op het online publiek middels een volledig custom online...

Nieuwe raadzaal gemeente Beekdaelen

Op 1 januari 2019 gingen de gemeenten Onderbanken, Nuth en Schinnen samen tot een nieuwe gemeente; de gemeente Beekdaelen. De bestaande raadzaal van het gemeentehuis in Nuth moest aangepast en compleet vernieuwd worden. Een belangrijk onderdeel was het vernieuwen van de discussie-installatie en de audiovisuele techniek. Na een gedegen selectieprocedure...

The Maastricht Debate

In aanloop naar de Europese verkiezingen vond in het Theater aan het Vrijthof onlangs The Maastricht Debate plaats. Vijf politieke leiders, die allemaal voorzitter van de Europese Commissie willen worden, gingen met elkaar in debat. Voor een jong publiek, voornamelijk bestaande uit studenten, en onder toeziend oog van nationale en...

Petrochemical Pipeline Services

In samenwerking met Soons Interieurbouw hebben wij voor Petrochemical Pipeline Services (PPS) de (audiovisuele) kantoorinrichting verzorgd. Petrochemical Pipeline Services (PPS) gevestigd in Elsloo, verleent diverse diensten rond pijpleidingen.

Meer weten?

Wil je meer weten over Houben Souren, onze oplossingen, uitgevoerde projecten of een van onze producten? Neem dan direct contact op met onze specialist!

Etienne Souren

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?

Wil jij op de hoogte blijven van laatste releases en de producten en projecten van Houben Souren. Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief. Bevalt de nieuwsbrief je niet, dan kun je je altijd weer afmelden.
 

Catalogus aanvragen

Meer weten over onze audiovisuele oplossingen, zoals de technische details? Laat je gegevens achter en ontvang onze online catalogus.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.