Petrochemical Pipeline Services Petrochemical Pipeline Services Meedenken en groots uitpakken

Petrochemical Pipeline Services

In het kader van de verhuizing van Urmond naar een nieuw pand in Elsloo moest ook de meet- en regelkamer vernieuwd worden. Houben Souren werd in een vroeg stadium gevraagd om een plan te ontwikkelen voor de complete inrichting hiervan.

Achter de coulissen

Meedenken en groots uitpakken

De foto’s tonen de regelkamer met daarin 13 stuks monitoren 23 inch en 2 stuks 55 inch. Alles in High Definition resolutie. De operators kunnen hiermee alle processen monitoren. Via de matrix schakeling en de touchscreen bediening (visuele bedieningsinterface) kunnen de operators de beschikbare beelden per scherm selecteren. Tevens worden USB- en audiosignalen automatisch mee geschakeld. Met behulp van voorgeprogrammeerde presets is het mogelijk met “één druk op de knop” meerdere acties tegelijkertijd uit te voeren.

Voor de coulissen

Petrochemical Pipeline Services

Petrochemical Pipeline Services (PPS) gevestigd in Elsloo, verleent diverse diensten rond pijpleidingen. Deze diensten betreffen het transport van productstoffen door pijpleidingen alsmede het onderhouden en beheren van de pijpleidingen, waarbij strikte regels en wetten gelden waaraan voldaan moet worden. De pijpleidingen transporteren (petro)chemische producten. De opslagtanks bij producenten en afnemers worden via deze leidingen aan elkaar gekoppeld. De totale lengte van de door PPS beheerde leidingen bedraagt ongeveer 1000 km in Nederland, België en Duitsland.
Klanten van PPS zijn onder andere: ARG, VYNOVA en SABIC Petrochemicals.

Voor het monitoren van de pijpleidingen beschikt Petrochemical Pipeline Services over een regelkamer welke 24 uur per dag, 7 dagen per week wordt bemand. De meetgegevens (druk, flow, etc.) worden beoordeeld en in statistieken verwerkt. De gegevens en te nemen acties worden gedeeld met functionarissen intern, alsmede met controlerende overheidsinstanties.

Verhuizing

In het kader van de verhuizing van Urmond naar een nieuw pand in Elsloo moest ook de meet- en regelkamer vernieuwd worden. Houben Souren werd in een vroeg stadium gevraagd om een plan te ontwikkelen voor de complete inrichting hiervan.
Hierbij werden in samenspraak met PPS de volgende uitgangspunten geformuleerd:

  • Creëren van een comfortabele en ergonomische werkplek; Medewerkers moeten 7 dagen in de week, 24 uur per dag prettig kunnen werken.
  • Meettafel dient in hoogte verstelbaar te zijn, regelbaar tussen zithoogte tot aan staande positie.
  • Compleet interieur-ontwerp met daarin geïntegreerde technische apparatuur
  • Werkstations en servers niet in de meetkamer onderbrengen.
  • Bediening via touchscreen.
  • Per beeldscherm kunnen kiezen welke informatie men wil zien.
  • Voldoen aan de modernste stand van techniek.
  • Hoge eisen aan veiligheid, betrouwbaarheid en deugdelijkheid.

Visualisatie

Na de voorbesprekingen en nadat alle wensen en randvoorwaarden duidelijk waren, is Houben Souren aan de slag gegaan met het uitwerken van het eerste plan.
Om een optimale integratie van audiovisuele techniek en interieur te bewerkstelligen is er in samenwerking met Soons Interieurbouw een ontwerp van het meubilair gemaakt dat precies aansluit op de multimedia apparatuur.
Vooraf werden de plannen gevisualiseerd met 3D software zodat PPS een goede indruk kreeg van hoe een en ander er in de praktijk zou gaan uitzien.

Soons Interieurbouw

De samenwerking tussen Houben Souren en Soons interieurbouw leidde tot een evenwichtige oplossing waarmee de wensen van de klant, binnen budget, volledig ingevuld konden worden. Om betrouwbaarheid bij continu gebruik (24/7) te waarborgen zijn uitsluitend producten met bewezen kwaliteit gekozen in het ontwerp, o.a. Samsung beeldschermen en Extron schakelapparatuur. De foto’s tonen de regelkamer met daarin 13 stuks monitoren 23 inch en 2 stuks 55 inch. Alles in High Definition resolutie. De operators kunnen hiermee alle processen monitoren. Via de matrix schakeling en de touchscreen bediening (visuele bedieningsinterface) kunnen de operators de beschikbare beelden per scherm selecteren. Tevens worden USB- en audiosignalen automatisch mee geschakeld. Met behulp van voorgeprogrammeerde presets is het mogelijk met “één druk op de knop” meerdere acties tegelijkertijd uit te voeren.

Berry van Kooi |  Managing Director Petrochemical Pipeline Services

“Mijn medewerkers zijn erg tevreden met het eindresultaat. Bij een verhuizing weet je wel wat je achterlaat, maar blijft het altijd spannend wat je terugvindt op de nieuwe werkplek. Door de prima projectaanpak van Houben Souren, werkt mijn team in een prettige kantooromgeving en hebben de medewerkers dag en nacht de beschikking over technische functionaliteiten waarmee ze de verantwoordelijke taak die zij vervullen goed en veilig kunnen uitvoeren. De technische vooruitgang is goed merkbaar.”

Heeft deze case je geprikkeld?

Wij geven jou graag een dieper inzicht over de werkwijze van Houben Souren en we bespreken graag de mogelijkheden voor de kantoorinrichting die jouw bedrijf nodig heeft.

 

Voorbeeld casus downloaden

Bedankt voor uw interesse in de producten en diensten van Houben Souren. Vul het onderstaande formulier in om deze case te downloaden

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

65 jaar BBB

De oudste horecavakbeurs van Nederland, BBB Maastricht, viert dit jaar haar 65e verjaardag. De drie dagen durende jubileumeditie vond plaats in MECC Maastricht. Met meer dan 125 verschillende programma-elementen zoals workshops en masterclasses, ruim 400 exposanten en meer dan 15.000 horecaprofessionals uit Nederland, België en Duitsland was ook deze editie...

The Maastricht Debate

In aanloop naar de Europese verkiezingen vond in het Theater aan het Vrijthof onlangs The Maastricht Debate plaats. Vijf politieke leiders, die allemaal voorzitter van de Europese Commissie willen worden, gingen met elkaar in debat. Voor een jong publiek, voornamelijk bestaande uit studenten, en onder toeziend oog van nationale en...

Rabobank Prinsjesdaglezing

Op woensdag 18 september nodigden de Limburgse Rabobanken hun klanten uit voor de jaarlijkse Prinsjesdaglezing. Tijdens Prinsjesdag wordt de miljoenennota gepresenteerd in Den Haag. Maar wat betekent dat voor mijn individuele situatie? Rabobank vertelde het haar klanten tijdens dit event in Theaterhotel De Oranjerie.

Meer weten?

Wil je meer weten over Houben Souren, onze oplossingen, uitgevoerde projecten of een van onze producten? Neem dan direct contact op met onze specialist!

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?

Wil jij op de hoogte blijven van laatste releases en de producten en projecten van Houben Souren. Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief. Bevalt de nieuwsbrief je niet, dan kun je je altijd weer afmelden.
 

Catalogus aanvragen

Meer weten over onze audiovisuele oplossingen, zoals de technische details? Laat je gegevens achter en ontvang onze online catalogus.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.