Europe is coming! Europe is coming! Meedenken op twee locaties

Europe is coming!

De vijf kopstukken van Europa’s grootste politieke families troffen elkaar om te debatteren over de toekomst van Europa. Aan de hand van pittige vragen van het publiek, verbonden aan drie kernthema’s, gingen de lijsttrekkers het debat aan. The Maastricht Debate was wereldwijd te volgen via een livestream van POLITICO Europe. Bovendien organiseerden, naast de initiatiefnemer Universiteit Maastricht, meer dan 50 universiteiten in heel Europa debate-viewing events.

Achter de coulissen

Meedenken op twee locaties

Houben Souren mocht betrokken zijn bij de technische totstandkoming van The Maastricht Debate. Zo mochten we niet alleen tekenen voor de projectie op de schermen in de Papyruszaal, ook verzorgden we alle feeds op de schermen in samenspraak met Politico en Videohouse. Daarnaast waren we ook verantwoordelijk voor de complete audiovisuele ondersteuning van ‘The Live Viewing Party’ op het aangrenzende Vrijthof.

Voor de coulissen

In debat

In Maastricht gingen Bas Eickhout (Europese Groenen), Frans Timmermans (Europese Socialisten), Violeta Tomić (Europees Links), Guy Verhofstadt (Liberalen en Democraten voor Europa) en Jan Zahradil (Conservatieven en Reformisten in Europa) met elkaar de strijd aan over kernthema’s rond de toekomst van Europa.

Tijdens het zorgvuldig voorbereidde debat hielden moderators, Rianne Letschert, rector magnificus van de Universiteit Maastricht, en Ryan Heath, politiek redacteur van POLITICO, het publiek geïntrigeerd dankzij hun pittige vragen.

Drie-in-één

Houben Souren verzorgde maar liefst drie kaderloze projectieschermen, die samen een drieluik vormden. Het centrale scherm was ruim bemeten met een formaat van 12 x 4 meter, samen met de twee buitenste schermen (van  2,25 x 4 meter) vormden ze samen een indrukwekkend geheel. Door gebruik te maken van ‘soft edge blending’ voor het middelste scherm zorgden we ervoor dat het centrale scherm volledig beeldvullend was. Bij soft edge blending wordt er gebruikt gemaakt van meerdere projectoren om zo gebruik te kunnen maken van extra grote schermen, bovendien kunnen op deze manier ook moeiteloos meerdere schermen samengevoegd worden.

Bij soft edge blending levert iedere projector zijn eigen output, maar de randen van de verschillende projecties overlappen elkaar, en er wordt gezorgd voor een naadloze, onzichtbare overgang. Op deze manier ontstaat er één groots geheel.

Video in video

Op het grote drie-in-een scherm was het debat voor iedereen uitstekend te volgen. De ervaren technici van Houben Souren zorgen samen met de cameravoering van het Belgische Videohouse voor een strak geregisseerde “uitzending” op de schermen.

Mooi voorbeeld waren de live-pols. Alle vragen van de debatmoderators moesten de kandidaten binnen maximaal 1,5 minuten beantwoorden. Tijdens het debat kon het publiek direct stemmen om te bepalen wie volgens hen het beste presteerde. De resultaten daarvan werden door onze technici direct verwerkt in de schermfeed en gecombineerd met de camerabeelden getoond op het scherm.

Met meer dan 900 mensen in de zaal, en een live-feed die op meer dan 50 universiteiten door heel Europa bekeken wordt, met op piekmomenten meer dan 200.000 viewers, een bijzonder verantwoordelijke taak! Eentje die onze ervaren technici met verve wisten te vervullen.

Pressroom

Om het plaatje helemaal compleet te maken verzorgden we voor alle aanwezige nationale en internationale pers een speciaal ingerichte pressroom. In de speciaal ingerichte ruimte was het debat live te volgen voor alle aanwezigen. Houben Souren leverde hiervoor een groot lcd-scherm van maar liefst 98 inch!

Live viewing party

Gedurende en na afloop van het debat vond er een ‘Live Viewing Party’ plaats. Tijdens deze speciale party konden bezoekers niet alleen meekijken, maar ook genieten van food trucks, gezellige zitjes en natuurlijk livemuziek.

Om deze festivalachtige setting te ondersteunen kleedde Houben Souren het Vrijthof aan met sfeerverlichting en natuurlijk werd er een compleet podium voorzien met de bijbehorend licht en geluid. Bovendien konden bezoekers het debat van de Europese lijsttrekkers volgen via een groot scherm.

Blik op de toekomst

In een plezierige en inspirerende omgeving kregen, jong en oud, de kans kennis te met de verschillende politieke leiders die aan de slag zijn voor hun toekomstige Europa. Wij droegen daar in opdracht van Klinkhamer Group ons steentje aan bij en kijken alvast uit naar de volgende editie in 2024!

Heeft deze case je geprikkeld?

Wij geven jou graag meer informatie over deze case, of de mogelijkheden voor jou eigen evenement.

 

Voorbeeld casus downloaden

Bedankt voor uw interesse in de producten en diensten van Houben Souren. Vul het onderstaande formulier in om deze case te downloaden

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geavanceerde lichtinstallaties voor MECC Maastricht

Voor het onlangs gerenoveerde MECC in Maastricht mocht Houben Souren in samenwerking met Elation in twee auditoria geavanceerde lichtinstallaties plaatsen. Lees hier verder voor de details van deze casus.

Hybride Congres - Deltacommissie

Een congres organiseren ondanks de steeds veranderende maatregelen, kan dat? Vorige week werd in het MECC het bewijs geleverd dat dit op een veilige manier te organiseren valt. Tijdens dit hybride event waren er fysieke bezoekers maar werd de wowfactor ook overgebracht op het online publiek middels een volledig custom online...

Nieuwe raadzaal gemeente Beekdaelen

Op 1 januari 2019 gingen de gemeenten Onderbanken, Nuth en Schinnen samen tot een nieuwe gemeente; de gemeente Beekdaelen. De bestaande raadzaal van het gemeentehuis in Nuth moest aangepast en compleet vernieuwd worden. Een belangrijk onderdeel was het vernieuwen van de discussie-installatie en de audiovisuele techniek. Na een gedegen selectieprocedure...

Petrochemical Pipeline Services

In samenwerking met Soons Interieurbouw hebben wij voor Petrochemical Pipeline Services (PPS) de (audiovisuele) kantoorinrichting verzorgd. Petrochemical Pipeline Services (PPS) gevestigd in Elsloo, verleent diverse diensten rond pijpleidingen.

Meer weten?

Wil je meer weten over Houben Souren, onze oplossingen, uitgevoerde projecten of een van onze producten? Neem dan direct contact op met onze specialist!

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?

Wil jij op de hoogte blijven van laatste releases en de producten en projecten van Houben Souren. Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief. Bevalt de nieuwsbrief je niet, dan kun je je altijd weer afmelden.
 

Catalogus aanvragen

Meer weten over onze audiovisuele oplossingen, zoals de technische details? Laat je gegevens achter en ontvang onze online catalogus.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.