Chirurgen trainen tijdens EVC Chirurgen trainen tijdens EVC Voor ieder wat wils

Chirurgen trainen tijdens EVC

De European Vascular Course ging dit jaar zijn 23ste editie in en mag zich een van de meest vooruitstrevende hart- en vaatchirurgische congressen ter wereld noemen. Met meer dan 3.000 bezoekers is dit hét trainingsevent voor jonge hart- en vaatchirurgen. Verdeeld over drie dagen zijn er in MECC Maastricht een groot aantal lezingen te volgen, worden er maar liefst 182 workshops gegeven en kunnen deelnemers in gesprek met verschillende standhouders over de laatste innovaties op dit vakgebied.

Achter de coulissen

Voor ieder wat wils

Ruim drieduizend hart- en vaatchirurgen uit meer dan vijftig landen lieten zich bijscholen tijdens de European Vascular Course. (ECV) Gedurende drie dagen werden in MECC Maastricht lezingen bijgewoond, workshops bezocht en trainingen gevolgd. Juist die diversiteit spreekt de internationale deelnemers zo aan. Allemaal verschillende activiteiten, die in een tijdsbestek van amper drie dagen plaatsvinden, terwijl de audiovisuele ondersteuning van Houben Souren ervoor zorgt dat alles op rolletjes verloopt.

Voor de coulissen

Van begin tot eind

In verschillende grote zalen gaven gerenommeerde professoren lezingen over de laatste ontwikkelingen in hun vakgebied. De audiovisuele ondersteuning in deze zalen nam Houben Souren compleet voor haar rekening. En dat begint al bij de juiste voorbereiding. In een speciaal ingerichte ‘speaker ready room’ ondersteunen onze technici alle sprekers vooraf aan hun presentatie. In deze speaker ready room kunnen sprekers hun presentatie laten controleren. Zijn alle beelden bijvoorbeeld van voldoende kwaliteit, zijn lettertypes goed leesbaar en draaien alle videobeelden naar behoren. Tijdens dit drie dagen durend congres controleren onze technici meer dan 150 verschillende presentaties. Hiermee bieden we niet alleen een stukje service, we voorkomen ook problemen in een later stadium. Is alles in orde, dan uploaden onze technici de presentatie naar het netwerk en kunnen sprekers zich tijdens hun presentatie optimaal focussen.

Beeld en geluid

Maar onze ondersteuning gaat verder, niet alleen zorgt Houben Souren ervoor dat de zaal er door sfeervolle verlichting keurig uitziet, wij zorgen er ook voor dat iedere spreker voor iedereen -ook de mensen achter in de zaal- goed zichtbaar en hoorbaar is. Zo werd bijvoorbeeld een topkwaliteit led-scherm van maar liefst 8 x 4,5 meter voorzien in een van de plenaire zalen.

Daarnaast verzorgen onze technici ook de beeldregie tijdens de presentaties. Met professionele beeldregie zorgen we ervoor dat (video-)beelden op het juiste moment worden gestart. Beeld en tekst sluiten naadloos op elkaar aan of worden juist op aangeven van de spreker, kort herhaald. Zo bijvoorbeeld ook tijdens de lezing van oud-zwemmer Pieter van de Hoogenband. Het verhaal van de topsporter gaat over ambitie, doorzettingsvermogen en tegenslag. Het terugkerend thema is teamwork een belangrijk item tijdens dit congres. De oud-atleet weet 15 jaar opoffering terug te brengen tot 5 seconden tijdswinst tijdens zijn laatste Olympische race. Ook deze tot op de seconde nauwkeurige tijdregistratie wordt door onze technici op exact het juiste moment gestart.

Videoregistratie

Daarnaast is Houben Souren verantwoordelijk voor de videoregistratie van het evenement. Verschillende lezingen in de plenaire zaal worden opgenomen. Zo wil de organisatie van EVC, deelnemers de mogelijkheid geven deze op een later moment terug te kijken. Om het voor deelnemers zo overzichtelijk mogelijk te houden, koppelt Houben Souren daarbij de opgenomen livebeelden aan presentaties en laat deze synchroon op één scherm voorbijkomen. Op deze manier komt het terugkijken van de videoregistratie heel dicht bij de daadwerkelijke beleving in de zaal.

182 workshops in drie dagen

In drie dagen worden er maar liefst 182 workshops en trainingen gegeven aan de deelnemers. Mensen worden op allerlei vlakken getraind door ervaren chirurgen uit de hele wereld. Op modelpoppen worden bijvoorbeeld specifieke operaties getraind. Maar er worden ook in kleine (discussie-)groepen verschillende noodscenario’s besproken.

Maatwerk

Al die 182 workshops moeten voorzien worden van de juiste audiovisuele techniek om alles goed te laten verlopen. En dat betekent maatwerk, de workshops variëren immers nogal qua inhoud en bijvoorbeeld ook de ruimtes waarin de workshops plaatsvinden en zelfs de groepsgrote is heel divers. Houben Souren maakt altijd gebruik van de beste beeld- en geluidsapparatuur. Wij proberen daarbij met de klant mee te denken en te voorzien van de juiste apparatuur om de workshop tot een succes te maken. Ook als dat een lastminute aanpassing vraagt, een extra scherm of een andere setup nodig? Geen probleem. Tijdens het driedaagse evenement zijn onze ervaren en betrokken technici altijd aanwezig om alles tot in de puntjes te verzorgen.

Gebruiksgemak voor standhouders

Om het congres compleet te maken zijn er in de centrale ruimte van MECC Maastricht een tiental stands te vinden van diverse ondernemers. Hier kunnen de artsen en professoren kennis maken met de nieuwste hulpmiddelen en ontwikkelingen op hun vakgebied.
En ook hier verzorgt Houben Souren de gepaste audiovisuele ondersteuning. Standhouders kunnen snel en simpel via een speciaal voor standhouders ingerichte webshop – overzichtelijk gekoppeld aan de website van congrescentrum MECC- alle benodigde AV-materialen bestellen. Houben Souren zorgt ervoor dat alles op gewenste tijdstip klaar staat en de klant heeft er geen omkijken meer naar, maar kan het maximale uit de drie congresdagen halen.

Heeft deze case je geprikkeld?

Wij geven jou graag meer informatie over deze case, of de mogelijkheden voor jouw eigen evenement.

 

Voorbeeld casus downloaden

Bedankt voor uw interesse in de producten en diensten van Houben Souren. Vul het onderstaande formulier in om deze case te downloaden

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geavanceerde lichtinstallaties voor MECC Maastricht

Voor het onlangs gerenoveerde MECC in Maastricht mocht Houben Souren in samenwerking met Elation in twee auditoria geavanceerde lichtinstallaties plaatsen. Lees hier verder voor de details van deze casus.

Hybride Congres - Deltacommissie

Een congres organiseren ondanks de steeds veranderende maatregelen, kan dat? Vorige week werd in het MECC het bewijs geleverd dat dit op een veilige manier te organiseren valt. Tijdens dit hybride event waren er fysieke bezoekers maar werd de wowfactor ook overgebracht op het online publiek middels een volledig custom online...

Nieuwe raadzaal gemeente Beekdaelen

Op 1 januari 2019 gingen de gemeenten Onderbanken, Nuth en Schinnen samen tot een nieuwe gemeente; de gemeente Beekdaelen. De bestaande raadzaal van het gemeentehuis in Nuth moest aangepast en compleet vernieuwd worden. Een belangrijk onderdeel was het vernieuwen van de discussie-installatie en de audiovisuele techniek. Na een gedegen selectieprocedure...

The Maastricht Debate

In aanloop naar de Europese verkiezingen vond in het Theater aan het Vrijthof onlangs The Maastricht Debate plaats. Vijf politieke leiders, die allemaal voorzitter van de Europese Commissie willen worden, gingen met elkaar in debat. Voor een jong publiek, voornamelijk bestaande uit studenten, en onder toeziend oog van nationale en...

Petrochemical Pipeline Services

In samenwerking met Soons Interieurbouw hebben wij voor Petrochemical Pipeline Services (PPS) de (audiovisuele) kantoorinrichting verzorgd. Petrochemical Pipeline Services (PPS) gevestigd in Elsloo, verleent diverse diensten rond pijpleidingen.

Meer weten?

Wil je meer weten over Houben Souren, onze oplossingen, uitgevoerde projecten of een van onze producten? Neem dan direct contact op met onze specialist!

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?

Wil jij op de hoogte blijven van laatste releases en de producten en projecten van Houben Souren. Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief. Bevalt de nieuwsbrief je niet, dan kun je je altijd weer afmelden.
 

Catalogus aanvragen

Meer weten over onze audiovisuele oplossingen, zoals de technische details? Laat je gegevens achter en ontvang onze online catalogus.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.