Wanneer er niets mis mag gaan Wanneer er niets mis mag gaan Vlekkeloze regie

Wanneer er niets mis mag gaan

Voor velen was het een moment om niet te vergeten: de officiële opening van de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen. Op 12 september 2016 gaven prins Constatijn, gedeputeerde Twan Beurskens en minister Henk Kamp het startsein voor het project dat door middel van samenwerking tussen ondernemingen, studenten, onderzoekers en investeerders Limburg op de kaart gaat zetten. Datawetenschappen, informatietechnologie en servicedesign staan op de campus centraal, dus ook tijdens de openingsplechtigheid.

Achter de coulissen

Vlekkeloze regie

Voor ons –Houben Souren- was de Grand Opening de ultieme gelegenheid om te laten zien wat we allemaal in huis hebben. Een vlekkeloze regie, een perfecte timing van de videobeelden, beelden
en sprekers die synchroon lopen. Wij verzorgen het. Op het gebied van audiovisuele mediatechnieken is vandaag de dag alles mogelijk. Maar het werkt echter alleen goed met de juiste mensen achter de knoppen.

Voor de coulissen

Helder en duidelijk

Goed uitgelichte beelden, een kraakhelder geluid en een videoregistratie die gezien mag worden. Houben Souren weet wat zijn opdrachtgevers willen. Die zoeken vooral een partner die met ze meedenkt en ook weet hoe je er moet komen. Onze opdrachtgevers willen stralen, de juiste indruk achterlaten bij hun publiek en dat daarbij de nieuwste audiovisuele technieken worden ingezet.
Zo wisten wij precies wat opdrachtgever Brightlands voor ogen had bij de Grand Opening van de Smart Services Campus in Heerlen: sprekers die goed zichtbaar en verstaanbaar zijn, meerdere schermen waarop het evenement volledig synchroon met de spreker is te volgen en een simultane vertaling voor buitenlandse gasten. Maatwerk dat wij kunnen leveren.

Onze smart services

Met hoogwaardige apparatuur en deskundige, ervaren technici kunnen wij een perfecte registratie van beeld en geluid leveren. Wij werken met de ‘traditionele’ broadcasttechniek met één of meerdere bemande camera’s in combinatie met onopvallende op afstand bestuurbare camera’s. Zo hebben we in Heerlen voor de live streams gebruik gemaakt van zogenaamde 4-camera regie.

Spot on broadcasting

Representatieve verlichting, een goed geluid en een perfect getimede live broadcasting (spot on) zijn voor ons belangrijke succesfactoren. Onze insteek is altijd om een totaalbeleving, een onvergetelijk evenement, neer te zetten. Een evenement waar de organisatoren, in dit geval Brightlands, geen omkijken meer naar heeft omdat we onze opdrachtgevers helemaal ontzorgen op het gebied van beeld en geluid.

Simultaanvertaling

Daarnaast waren we ook verantwoordelijk voor de simultaanvertaling van de sprekers. Zo heeft Brightlands via ons de tolken ingehuurd. Voor de vertaling hebben we moderne infrarood apparatuur ingezet, zoals microfoons, hoofdtelefoons, zenders en ontvangers. Bij internationale congressen zetten we vaker onze geluiddichte tolkencabines in, zodat de vertalers niet worden afgeleid door geluiden van buitenaf.

Ook voor een meertalige conferentie hebben we een technische totaaloplossing voor handen; maak ook gebruik van onze tolk en vertaalservice. We kunnen tot 32 talen tegelijkertijd vertalen. Voor kleine groepen hebben we een ‘fluistertolk’ waarbij de tolk in de buurt van de deelnemers kan zitten die de vertaling kunnen volgen via een zogenaamde digitale rondleidingset.

Soft edge-projectie

Wij leveren totaalproducten; we denken met je mee en doen dat in alle stadia van een project. Dus ook voor de Grand Opening van de campus zijn onze mensen aangeschoven bij het vooroverleg van de directie en de afdelingen facilitair en marketing. Zo is het idee ontstaan om niet zomaar een scherm in te zetten
voor de videoregistratie van de activiteiten rondom de Grand Opening, maar om er ook nog een schepje bovenop te doen.

Picture-in-picture

Het is uiteindelijk een enorm custom scherm van 12 bij 4 meter geworden met daarop een wide screen soft edge-projectie. En dat niet alleen; zo kwamen we ook met het voorstel om te gaan werken met picture- in-picture. Op die manier konden alle technische mogelijkheden pas echt ten volle worden benut. Denk aan een combinatie van de live registratie en informatieve illustraties op een scherm.

Heeft deze case je geprikkeld?

Wij geven jou graag meer informatie over deze case, of bespreken de mogelijkheden voor jouw project.

 

Voorbeeld casus downloaden

Bedankt voor uw interesse in de producten en diensten van Houben Souren. Vul het onderstaande formulier in om deze case te downloaden

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Audiovisuele inrichting Numidia

Onlangs heeft Houben Souren een groot aantal audiovisuele middelen geïnstalleerd in het nieuwbouw hoofdkantoor van Numidia te Herten. Door meerdere gesprekken met de opdrachtgever en diverse opties naast elkaar te leggen kreeg Houben Souren een beter beeld van de wens van opdrachtgever. Houben Souren heeft dit beeld vervolgens vertaald naar...

Petrochemical Pipeline Services

In samenwerking met Soons Interieurbouw hebben wij voor Petrochemical Pipeline Services (PPS) de (audiovisuele) kantoorinrichting verzorgd. Petrochemical Pipeline Services (PPS) gevestigd in Elsloo, verleent diverse diensten rond pijpleidingen.

Meer weten?

Wil je meer weten over Houben Souren, onze oplossingen, uitgevoerde projecten of een van onze producten? Neem dan direct contact op met onze specialist!

Thijs Stobbelaar

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?

Wil jij op de hoogte blijven van laatste releases en de producten en projecten van Houben Souren. Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief. Bevalt de nieuwsbrief je niet, dan kun je je altijd weer afmelden.
 

Catalogus aanvragen

Meer weten over onze audiovisuele oplossingen, zoals de technische details? Laat je gegevens achter en ontvang onze online catalogus.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.