Wanneer er niets mis mag gaan Wanneer er niets mis mag gaan Vlekkeloze regie

Wanneer er niets mis mag gaan

Voor velen was het een moment om niet te vergeten: de officiële opening van de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen. Op 12 september 2016 gaven prins Constantijn, gedeputeerde Twan Beurskens en minister Henk Kamp het startsein voor het project dat door middel van samenwerking tussen ondernemingen, studenten, onderzoekers en investeerders Limburg op de kaart gaat zetten. Datawetenschappen, informatietechnologie en servicedesign staan op de campus centraal, dus ook tijdens de openingsplechtigheid.

Achter de coulissen

Vlekkeloze regie

Voor ons –Houben Souren- was de Grand Opening de ultieme gelegenheid om te laten zien wat we allemaal in huis hebben. Een vlekkeloze regie, een perfecte timing, beelden en sprekers die synchroon lopen. Wij verzorgen het. Op het gebied van audiovisuele mediatechnieken is vandaag de dag alles mogelijk. Maar het werkt echter alleen goed met de juiste mensen achter de knoppen.

Voor de coulissen

Interactie

Bij een dergelijk belangrijk evenement verwacht je als bezoeker dat Brightlands alles uit de kast trekt om het publiek te laten kennismaken met de onbegrensde
mogelijkheden van (duurzame) technologie en science. Deze opening moest dan ook een sneakpreview worden van wat de Brightlands Smart Service Campus Heerlen te bieden heeft.

En dat gebeurde ook. Denk aan: inspirerende masterclasses met interactieve elementen, discussies die voor iedereen goed verstaanbaar waren, goed uitgelichte sprekers die tot in detail te volgen waren op een ultragroot beeldscherm. En er was een beurs – Innofair ‘Go Smart’ – waar innovatieve bedrijven, ondernemers en startups bijzondere en inspirerende diensten en producten aan de man brachten, vaak met behulp van moderne mediatechnieken, zoals narrowcasting.

Letterlijk elke bezoeker heeft het evenement van nabij kunnen volgen. Niet alleen waren de sprekers zelfs achter in de zaal goed te zien op een ultragroot scherm; ze waren ook te volgen via livestream op meerdere meekijkflatscreens in parallelle ruimtes. Voor buitenlandse gasten was er een simultane vertaling en op de beursvloer van Go Smart was aanvullende informatie te vinden op de geavanceerde, audiovisuele displays. Letterlijk alle moderne communicatiemiddelen zijn ingezet voor deze grootse opening.

Helder en duidelijk

Goed uitgelichte beelden, een kraakhelder geluid en een videoregistratie die gezien mag worden. Houben Souren weet wat zijn opdrachtgevers willen. Die zoeken vooral een partner die met ze meedenkt en ook weet hoe je er moet komen. Onze opdrachtgevers willen stralen, de juiste indruk achterlaten bij hun publiek en dat daarbij de nieuwste audiovisuele technieken worden ingezet.

Zo wisten wij precies wat opdrachtgever Brightlands voor ogen had bij de opening van de Smart Services Campus in Heerlen: sprekers die goed zichtbaar en verstaanbaar zijn, meerdere schermen waarop het evenement volledig synchroon met de spreker is te volgen en een simultane vertaling voor buitenlandse gasten. Maatwerk dat wij kunnen leveren.

Soft edge-projectie

Wij leveren totaalproducten; we denken met je mee en doen dat in alle stadia van een project. Dus ook voor de grand opening van de campus zijn onze mensen aangeschoven bij het vooroverleg van de directie en de afdelingen facilitair en marketing. Zo is het idee ontstaan om niet zomaar een scherm in te zetten
voor de videoregistratie van de activiteiten rondom dit event, maar om er ook nog een schepje bovenop te doen.

Picture-in-picture

Het is uiteindelijk een enorm custom scherm van 12 bij 4 meter geworden met daarop een wide screen soft edge-projectie. En dat niet alleen; zo kwamen we ook met het voorstel om te gaan werken met picture- in-picture. Op die manier konden alle technische mogelijkheden pas echt ten volle worden benut. Denk aan een combinatie van de live registratie en informatieve illustraties op een scherm.

Spot on broadcasting

Representatieve verlichting, een goed geluid en een perfect getimede live broadcasting (spot on) zijn voor ons belangrijke succesfactoren. Onze insteek is altijd om een totaalbeleving, een onvergetelijk evenement, neer te zetten. Een evenement waar de organisatoren, in dit geval Brightlands, geen omkijken meer naar heeft omdat we onze opdrachtgevers helemaal ontzorgen op het gebied van beeld en geluid.

Onze smart services

Met hoogwaardige apparatuur en deskundige, ervaren technici kunnen wij een perfecte registratie van beeld en geluid leveren. Wij werken met de ‘traditionele’ broadcasttechniek met één of meerdere bemande camera’s in combinatie met onopvallende op afstand bestuurbare camera’s. Zo hebben we in Heerlen voor de live streams gebruik gemaakt van zogenaamde 4-camera regie.

Simultaanvertaling

Daarnaast waren we ook verantwoordelijk voor de simultaanvertaling van de sprekers. Zo heeft Brightlands via Houben Souren tolken ingehuurd. Voor de vertaling hebben we moderne infrarood apparatuur ingezet, zoals microfoons, hoofdtelefoons, zenders en ontvangers. Bij internationale congressen zetten we vaker onze geluiddichte tolkencabines in, zodat de vertalers niet worden afgeleid door geluiden van buitenaf.

Ook voor een meertalige conferentie hebben we een technische totaaloplossing voor handen; maak ook gebruik van onze tolk en vertaalservice. We kunnen tot 32 talen tegelijkertijd vertalen. Voor kleine groepen kunnen we een ‘fluistertolk’ voorzien, waarbij de tolk in de buurt van de deelnemers kan zitten die de vertaling kunnen volgen via een zogenaamde digitale rondleidingset.

Wij maken het onvergetelijk!

Wil jij je naam op de kaart zetten? Ben je bezig met de voorbereiding van een evenement, zoals:een congres, vakbeurs, presentatie of opening? Laat de techniek aan ons over. Wij kennen alle mogelijkheden en toepassingen van audiovisuele techniek en telecommunicatie. Houben Souren heeft niet alleen de apparatuur in huis waarmee jij je evenement een onvergetelijke belevenis kunt maken, maar ook de mensen die weten wat je ermee kunt en het toepassen.

Totale ontzorging

Heb je geluid nodig voor een congres of een lezing? Even een paar microfoons, een versterker om ze op aan te sluiten en wat luidsprekers voor het geluid. En klaar ben je. Maar zo simpel werkt het in de praktijk natuurlijk niet.Elke ruimte heeft immers een andere akoestiek, die ook nog wordt beïnvloed door factoren als de bezetting van
de zaal en de inrichting. Houben Souren Verhuur heeft specialisten in huis die meten weten welke apparatuur je het beste kunt gebruiken. Ze kennen de voordelen en beperking van draadloze technieken.

Het kan altijd beter

Onze insteek is om met behulp van licht, geluid, beeld en technologie onvergetelijk moment te creëren met perfect uitgelichte en goed verstaanbare sprekers of artiesten en een podium dat voor iedereen is te zien, ook voor de mensen achterin. En zelf als het evenement is afgelopen, het publiek tevreden huiswaarts keert en jij opgelucht ademhaalt, is onze samenwerking nog niet afgelopen. Bij ons hoort ook de nazorg. Het bespreken van het evenement, kijken wat er de volgende keer nog beter kan.

Heeft deze case je geprikkeld?

Wij geven jou graag meer informatie over deze case, of bespreken de mogelijkheden voor jouw project.

 

Voorbeeld casus downloaden

Bedankt voor uw interesse in de producten en diensten van Houben Souren. Vul het onderstaande formulier in om deze case te downloaden

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geavanceerde lichtinstallaties voor MECC Maastricht

Voor het onlangs gerenoveerde MECC in Maastricht mocht Houben Souren in samenwerking met Elation in twee auditoria geavanceerde lichtinstallaties plaatsen. Lees hier verder voor de details van deze casus.

Hybride Congres - Deltacommissie

Een congres organiseren ondanks de steeds veranderende maatregelen, kan dat? Vorige week werd in het MECC het bewijs geleverd dat dit op een veilige manier te organiseren valt. Tijdens dit hybride event waren er fysieke bezoekers maar werd de wowfactor ook overgebracht op het online publiek middels een volledig custom online...

Nieuwe raadzaal gemeente Beekdaelen

Op 1 januari 2019 gingen de gemeenten Onderbanken, Nuth en Schinnen samen tot een nieuwe gemeente; de gemeente Beekdaelen. De bestaande raadzaal van het gemeentehuis in Nuth moest aangepast en compleet vernieuwd worden. Een belangrijk onderdeel was het vernieuwen van de discussie-installatie en de audiovisuele techniek. Na een gedegen selectieprocedure...

The Maastricht Debate

In aanloop naar de Europese verkiezingen vond in het Theater aan het Vrijthof onlangs The Maastricht Debate plaats. Vijf politieke leiders, die allemaal voorzitter van de Europese Commissie willen worden, gingen met elkaar in debat. Voor een jong publiek, voornamelijk bestaande uit studenten, en onder toeziend oog van nationale en...

Petrochemical Pipeline Services

In samenwerking met Soons Interieurbouw hebben wij voor Petrochemical Pipeline Services (PPS) de (audiovisuele) kantoorinrichting verzorgd. Petrochemical Pipeline Services (PPS) gevestigd in Elsloo, verleent diverse diensten rond pijpleidingen.

Meer weten?

Wil je meer weten over Houben Souren, onze oplossingen, uitgevoerde projecten of een van onze producten? Neem dan direct contact op met onze specialist!

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?

Wil jij op de hoogte blijven van laatste releases en de producten en projecten van Houben Souren. Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief. Bevalt de nieuwsbrief je niet, dan kun je je altijd weer afmelden.
 

Catalogus aanvragen

Meer weten over onze audiovisuele oplossingen, zoals de technische details? Laat je gegevens achter en ontvang onze online catalogus.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.