Showtime bij AFNORTH International School

Over AFNORTH International School

AFNORTH International School in Brunssum bedient de kinderen van NAVO-medewerkers. Gelegen nabij het Allied Joint Force Command Headquarters, waar ongeveer 1000 internationale medewerkers uit diverse NAVO-landen actief zijn, biedt de school zowel basis- als middelbaar onderwijs aan de expatkinderen uit deze gemeenschap.

Al enkele jaren levert Houben Souren hoogwaardig audio en video apparatuur bij deze school. Dit jaar was het de hoogste tijd om de puntjes op de i te zetten in het auditorium.

Tijd voor modernisering

De verlichting van het auditorium was verouderd en voldeed niet langer aan de wensen van de school. Het systeem was slechts dimbaar en bestond niet uit bewegende lampen, wat betekende dat het aanpassen van de richting van een lamp een hoogwerker vereiste.

De klant zocht naar moderne verlichting met de mogelijkheid om van kleur te veranderen, te bewegen en zelfs patronen te projecteren indien gewenst. Uiteraard allemaal bedienbaar vanuit één plek.

Dat is precies waar wij in uitblinken. We hebben dan ook de volledige installatie gemoderniseerd.

State-of-the-art materiaal

In het levendige auditorium straalt nu een adembenemende lichtshow, mogelijk gemaakt door de recente installatie van 30-tal geavanceerde lampen van het merk Elation en een moderne lichttafel van het merk Obsidian. Met krachtige moving heads, dynamische par- en wash spots, blacklight en KL-panels wordt het podium gehuld in een sfeervol lichtspektakel. Daarnaast hebben we alle bekabeling vervangen en gemoderniseerd. Samen met de eerder door Houben Souren geïnstalleerde beamer, projectiescherm en geluidssystemen, belooft het theater een onvergetelijke ervaring bij elke voorstelling. Hier komen technologie en creativiteit samen voor een verbluffende visuele en auditieve beleving.

Tot slot

Niets is zo leuk als het enthousiasme te zien wanneer mensen eindelijk ontdekken waar we al die tijd mee bezig zijn geweest. Terwijl de kinderen in het auditorium lunchten, werd de installatie uitgebreid getest en gedemonstreerd. Dit resulteerde in luid gejuich van de schooljeugd en een tevreden blik van de medewerkers.

Als je meermaals ‘You guys are amazing’ te horen krijgt, dan weet je wel dat het goed zit.

De schoolmedewerkers krijgen extra training om vertrouwd te raken met de lichttafel, maar voor nu hebben we een aantal vooraf gedefinieerde presets gemaakt, zodat de aankomende kerstshow alvast een groot succes wordt!

Wij zijn trots en vereerd dat wij deze modernisering hebben mogen realiseren. Wij danken AFNORTH International School dan ook graag voor het getoonde vertrouwen en deze mooie opdracht.

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?

Wil jij op de hoogte blijven van laatste releases en de producten en projecten van Houben Souren. Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief. Bevalt de nieuwsbrief je niet, dan kun je je altijd weer afmelden.
 

Catalogus aanvragen

Meer weten over onze audiovisuele oplossingen, zoals de technische details? Laat je gegevens achter en ontvang onze online catalogus.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.