Online Talkshow

"Onrust in de Event Tent"

In een online talkshow, georganiseerd door een aantal ondernemers in de Limburgse evenementenbranche, gingen een uur lang negen Limburgse ondernemers in de evenementenbranche met elkaar in gesprek over de impact van Covid-19. Uitkomst: ‘Wij moeten samen opzoek naar oplossingen en deze gezamenlijk presenteren aan de overheid’.

Te gast in de talkshow waren Floor Billekens (FLOOR Models & Hospitality), Dorrie Eilers (Neptunus Structures), Danny Keppels (Event Management Group), Niels Klinkhamer (Klinkhamer Group | conferences & events), Paul ’t Lam (Events Company), Rino Soeters (LBG Hotels), Etienne Souren (Houben Souren) en Romain Spauwen (Spauwen Travel Group). Presentatie was in handen van de hoofdredacteur van WijLimburg, Maurice van der Linden.

Camera registratie

In de huidige tijd waarbij er andere regels gelden is de stap naar online evident. Houben Souren heeft de technische invulling van deze online talkshow in handen genomen. Extra spannend, omdat Houben Souren mede initiatiefnemer was. De Rebelle in Maastricht werd omgetoverd naar een studio setting, waarbij iedereen op 1,5 meter van elkaar kon plaatsnemen.

Met 4 Full HD camera’s werd de complete registratie gerealiseerd. Naast de instarts en titels werd de (gemodereerde) live chat geschakeld door onze schakeltechnicus.

Audio- en lichttechniek

De spraakverstaanbaarheid tijdens een talkshow is uiteraard belangrijk. De akoestiek in de voormalige kerk was uitdagend te noemen, maar door de inzet van de juiste apparatuur en audiospecialist achter de knoppen kon een professionele geluidsopname gerealiseerd worden.

Bij het in beeld brengen van mensen is een juiste belichting van belang. In het geval van de Rebelle zochten we naar een compromis tussen binnenvallend licht via de ramen en de ondersteuning van front- en tegenlicht middels diverse armaturen. Door de inzet van LED wash lampen kon de lege kerk in sfeer worden gebracht, passend bij de beoogde setting.

Streaming platform

Om de meer dan 300 kijkers van de livestream mee te laten discussiëren, werd via het streaming platform de mogelijkheid geboden om live vragen te stellen via de chat functionaliteit.

Voor het livestreamen of webcasten van online evenementen gebruikt Houben Souren een custom streaming platform dat geheel aan te passen is aan de huisstijl van het event.

Uitkomst van de talkshow

De conclusie van de talkshow volgens de tafelgasten:

“Wij moeten samen opzoek naar oplossingen en deze gezamenlijk presenteren aan de overheid.
Het is ons vak om mensen samen te brengen; en juist dat is voorlopig vrijwel onmogelijk. Zakelijke, sportieve en publieksevenementen zijn geschrapt en alleen al in Limburg staan er duizenden arbeidsplaatsen op het spel.
Wij zijn een positieve sector en ook nu zitten wij niet bij de pakken neer. Wij richten ons vooral op wat er wél kan en zetten alles op alles om te overleven. De helderheid die wij vragen is daarbij van doorslaggevend belang.”

Uitzending terugkijken

Om de “Talkshow Onrust in de Event Tent” terug te kijken, klik dan op “Video afspelen”.

De foto’s zijn gemaakt door: Jean-Pierre Geusens | Focuss22

Video afspelen

Ook geïnteresseerd in een Online talkshow? Neem rechtstreeks contact op:

Etienne Souren

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?

Wil jij op de hoogte blijven van laatste releases en de producten en projecten van Houben Souren. Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief. Bevalt de nieuwsbrief je niet, dan kun je je altijd weer afmelden.
 

Catalogus aanvragen

Meer weten over onze audiovisuele oplossingen, zoals de technische details? Laat je gegevens achter en ontvang onze online catalogus.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.