Operatie in 3D tijdens internationaal congres

In het Maastrichtse congrescentrum MECC is tijdens de 19e European Vascular Course (EVC) bijzondere, medische 3D-opnamen vertoond van diverse vaatchirurgische ingrepen. Hieronder ook het vervangen van een aorta en een ader reconstructie.
Houben Souren Verhuur verzorgt de techniek van de vertoning in 3D. Hiervoor hebben wij alle benodigde apparatuur in huis. Zowel de geschikte beamers alsook de sterke computers en natuurlijk de noodzakelijke brillen.

3D projectie met educatief doel

Deze 3 dimensionale beelden zijn speciaal voor de gelegenheid geproduceerd om de bezoekers een indruk te geven van diverse ingewikkelde, vaatchirurgische ingrepen.
Professor Michael Jacobs, directeur van het Hart en Vaatcentrum Maastrichts UMC+ en initiatiefnemer van het jaarlijkse evenement voerde de ingreep zelf uit en wil op deze manier zijn collega’s op inzichtelijke wijze de bijzonderheden van een dergelijke operatie tonen.
“Uiteindelijk is het doel om ook de jongere generatie vaatchirurgen te inspireren om zich te bekwamen in complexe technieken“, zegt Jacobs. “Deze 3D-film is daarvoor een uitstekend middel en draagt tevens bij aan de leerdoelen waarvoor men naar de EVC komt.”

Groot publiek

In totaal kunnen duizend bezoekers de 3D-sessie bijwonen in het MECC auditorium. Houben Souren verzorgde al eerder 3D vertoningen voor een groot publiek, onder meer voor de provincie, de Floriade en voor Rabobank. Voor het EVC congres in MECC Maastricht is er al jarenlang samenwerking met professor Jacobs. Voor Houben Souren Verhuur is het een bijzondere eer deze opdracht te verzorgen. MECC Maastricht, maar ook de stad, de hotels, restaurants en vervoerders ervaren een congres van dergelijke omvang als een positieve impuls.

Unicum

Een unicum voor het Maastrichtse congrescentrum. “Dit is de eerste keer dat we voor zoveel mensen een 3D-film zullen vertonen”, zegt Charles Beckers, Business Development Manager Medical Associations van MECC Maastricht. “Een bijzondere ervaring, waar we graag in faciliteren. Overigens is het ontvangen van bijna tweeduizend vaatchirurgen van over de hele wereld eveneens een bijzonder eer. Een conferentie van dergelijke omvang geeft ook de stad Maastricht een impuls. Hotels, restaurants en vervoermaatschappijen varen er allemaal wel bij.”

Meer informatie over EVC: www.vascular-course.com/

Houben Souren

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?

Wil jij op de hoogte blijven van laatste releases en de producten en projecten van Houben Souren. Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief. Bevalt de nieuwsbrief je niet, dan kun je je altijd weer afmelden.
 

Catalogus aanvragen

Meer weten over onze audiovisuele oplossingen, zoals de technische details? Laat je gegevens achter en ontvang onze online catalogus.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.