Videoconferentie

Een meeting organiseren maar niet iedereen kan (fysiek) aanwezig zijn? Voor een meeting ben je niet langer meer afhankelijk van de aanwezigheid van alle deelnemers want je kunt ook vergaderen op afstand. Steeds meer organisaties ontdekken de praktische voordelen van videoconferencing. Richt bijvoorbeeld ook je eigen virtual meetingroom in. Houben Souren maakt het mogelijk. De laatste jaren is de vraag naar meetingroom solutions toegenomen. Ook voor kleinere organisaties wordt het een steeds belangrijker communicatiemiddel. De investeringen en onderhoudskosten zijn relatief laag en daarmee is de ROI (Return On Investment) hoog. Houben Souren is onder meer huisleverancier van het congrescentrum MECC Maastricht en DSM in Geleen.

Wat is een videoconferentie?

Door middel van een camera en een internetverbinding kunnen mensen vanaf meerdere plekken tegelijkertijd vergaderen of overleggen. Zo kunnen deelnemers realtime en face-to-face communiceren. Dat kan point-to-point, door een directe verbinding tussen twee partijen. Of multipoint, vanaf meerdere locaties die dan wel moeten beschikken over een videoconferencingsysteem. Omdat vergaderen niet langer meer plaatsgebonden is, kan een enorme tijdwinst worden behaald. Medewerkers die thuis, buiten de deur of vanaf een dislocatie werken, hoeven niet te reizen en staan niet in de file. Reiskosten vallen weg. En het milieu wordt gespaard. Ook voor kort overleg is videoconferencing een ideaal en snel communicatiemiddel. Het enige wat je nodig hebt is een goede, betrouwbare en veilige internetverbinding

Hoe werkt videoconferentie

Voor het tot stand brengen van een verbinding zijn meerdere oplossingen mogelijk. Zo is er telepresence, waarbij grote schermen boven de vergadertafel hangen. Bij room-based videoconferencing is de ruimte uitgerust uit multiple control unit, scherm, camera en microfoon. Een zeer populaire vorm is rechtstreeks vanaf je laptop of computer

Houben Souren

Videoconferentie apparatuur

Houben Souren Verhuur inventariseert allereerst uw wensen. We onderzoeken welke apparatuur past binnen uw organisatie en het budget. Zo brengen we mogelijke knelpunten in kaart en lossen deze op. Insteek is een vlekkeloze videocommunicatie. We leveren alle webcams of camera’s, beeldschermen en andere randapparatuur die nodig is voor vergaderen op afstand We installeren het systeem, demonstreren de werkwijze en zorgen dat alles blijft werken. Dat we uitsluitend werken met topapparatuur met High Definition (HD) kwaliteit, spreekt voor zich. Dit bedoelen wij met voorsprong in beeld. Meer weten? Informeer of videoconferencing interessant is voor jouw organisatie.

Meer weten?

Wil je meer weten over Houben Souren, onze oplossingen, uitgevoerde projecten of een van onze producten? Neem dan direct contact op met onze specialist!

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?

Wil jij op de hoogte blijven van laatste releases en de producten en projecten van Houben Souren. Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief. Bevalt de nieuwsbrief je niet, dan kun je je altijd weer afmelden.
 

Catalogus aanvragen

Meer weten over onze audiovisuele oplossingen, zoals de technische details? Laat je gegevens achter en ontvang onze online catalogus.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.