Treincoupé voor zorgcentrum

Nagebouwde treincoupé

Zorgcentrum d’n Horstgraaf in Venlo heeft een nieuwe manier gevonden om de bewoners met dementie te prikkelen. Op de afdeling is een volledig ingerichte treincoupé gebouwd.
Houben Souren leverde en monteerde hiervoor de audiovisuele apparatuur en verzorgde de camera opname en montage van de videobeelden.
In nauwe samenwerking met Soons interieurbouw werden de beeldschermen, luidsprekers en aansturing netjes verwerkt in de coupé om de beleving zo realistisch mogelijk te maken.

Video registratie van treintraject

Met medewerking van Arriva maakten we een camera registratie van het treintraject Venlo – Nijmegen en het traject Nijmegen – Venlo. De opnamen werden gemonteerd tot een prikkelend geheel. De eindgebruiker kan gemakkelijk met een druk op de knop de trein (virtueel) laten starten.

Volgens teamleider Anita van der Vight is de namaak-trein de eerste in een zorgcentrum. Niet alleen de bewoners lopen ermee weg, ook hun familieleden zijn blij. “Als je niet weet hoe het eruit ziet, is het moeilijk voor te stellen wat we nou precies van plan waren. Maar nu het klaar is, is de familie ook heel enthousiast.”

In de media

In d’n Horstgraaf wonen mensen met dementie in een vergevorderd stadium, van wie het gedrag soms moeilijk te begrijpen is.
In de treincoupé ervaren ze een echte treinreis. Als de bewoners gaan zitten, lijkt de trein in beweging te komen en kijken ze naar wat er langs de spoorlijn allemaal te zien is. “We merken wel eens aan de bewoners dat ze een beetje onrust hebben en dan gaan we met ze in de trein zitten”, zegt begeleidster Marsha Engels. “De meesten krijgen dan echt heel veel rust.”

Omroep Venlo, 1Limburg en zelfs Hart van Nederland maakten er een nieuws item van. Bekijk onderstaand het item van Omroep Venlo.

Video afspelen

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?

Wil jij op de hoogte blijven van laatste releases en de producten en projecten van Houben Souren. Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief. Bevalt de nieuwsbrief je niet, dan kun je je altijd weer afmelden.
 

Catalogus aanvragen

Meer weten over onze audiovisuele oplossingen, zoals de technische details? Laat je gegevens achter en ontvang onze online catalogus.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.