The Rolling Stones naar Pinkpop

De voltallige begeleidingsband van de Stones was vrijdagavond 6 juni 2014 aanwezig in het MECC in Maastricht. Daar was een besloten gala-avond georganiseerd door het Jazz Orchestra of The Concertgebouw. Onder de noemer The Rolling Stones Project kwamen talloze nummers van The Rolling Stones voorbij in een jazz-setting. Nummers als ‘Satisfaction’ en ‘You Can’t Always Get What You Want’ werden gestript van hun gitaarwerk, en kregen daarvoor in de plaats het jazzy geluid van saxofoon en schuiftrombone.

Houben Souren maakte voor dit event het lichtplan en leverde de complete verlichting inclusief truss groundsupport. Daarnaast werd tijdens de afterparty een EAW geluidset van Houben Souren ingezet. Volgens de organisator was dit de opmaat van het concert dat The Rolling Stones zaterdag 7 juni 2014 gaven op Pinkpop.

Onder andere beklommen saxofonist Tim Ries en Bernard Fowler het podium. Ook jazz-legende Benny Golson gaf een wervelend optreden. Golson is het idool van Stones-drummer Charlie Watts. Gasten in de zaal hoopten dat Charlie Watts nog de moeite zou nemen een kijkje te komen nemen op de gala-avond, maar volgens de muzikanten van The Stones is hij niet meer de jongste en moest hij daarom verstek laten gaan. Wel aanwezig was Charlie’s kleindochter Charlotte.

Onder anderen burgemeester Onno Hoes en zijn man Albert Verlinde genoten van de optredens.

Onno Hoes sprak van een fantastisch evenement in zijn stad. ”De avond kan niet meer stuk”, zei Onno. ”We maken een uniek concert mee.” Onno vertelde dat de Stones-avond in enkele weken uit de grond was gestampt. Hij hoopt dat de traditie van het vermaarde festival MECC Jazz weer in Maastricht terugkeert.

Houben Souren

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?

Wil jij op de hoogte blijven van laatste releases en de producten en projecten van Houben Souren. Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief. Bevalt de nieuwsbrief je niet, dan kun je je altijd weer afmelden.
 

Catalogus aanvragen

Meer weten over onze audiovisuele oplossingen, zoals de technische details? Laat je gegevens achter en ontvang onze online catalogus.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.