Passiespelen blijven een begrip

De Passiespelen is een 5 jaarlijks evenement dat in openluchttheater de Doolhof in Tegelen wordt opgevoerd. Inmiddels wordt het de komende editie de 5e keer dat wij het licht en geluid mogen verzorgen.

Moderne apparatuur

Met name de spraak verstaanbaarheid is bij een dergelijk project van groot belang. Tijdens de komende editie zet Houben Souren Verhuur het modernste line array van L’Acoustics in, en brengt daarmee de voorsprong in geluid ook bij dit project in de praktijk.

Voor de draadloze microfoontechniek worden hoogwaardige zenders uit de 2000 serie van Sennheiser ingezet. Ook dat product heeft zijn positie in de top van de markt bewezen. Tijdens de 25 voorstellingen worden gelijktijdig 32 draadloze microfoonkanalen gebruikt. Naast het geluid verzorgen we deze editie ook weer de verlichting waarbij we met behulp van 24 stuks Philips Arena spots een zonnige daglicht situatie creëren, zelfs op bewolkte en regenachtige dagen.

Minstens zo belangrijk dan de beste apparatuur is de zorg waarmee een dergelijk project wordt gedraaid. En dan kom je bij de technische crew van Houben Souren terecht. De klant en de klus staan voorop.

Geschiedenis:

De Tegelse Passiespelen zijn al 90 jaar lang een begrip. Honderdduizenden mensen hebben minstens één keer in hun leven een bezoek aan Tegelen gebracht om deze unieke theatergebeurtenis bij te wonen. Aanvankelijk was het de bedoeling om het spel met een regelmaat van vijf jaar op te voeren. Maar in de beginperiode werd hier nauwelijks de hand aan gehouden. Vanaf 1975 is er een regelmaat gekomen van een vijfjarencyclus. De Passiespelen in Tegelen zijn sinds begin 2014 opgenomen in de Nationale Inventaris Immaterieel Erfgoed.

Tijdens de feestelijke nieuwjaarsreceptie in 2014 maakte Ineke Strouken bekend dat de Passiespelen zijn erkend als immaterieel erfgoed. Het is een traditie uit het Rijke Roomse leven, die zich ontwikkeld heeft tot een bijzonder gemeenschapsevenement waaraan elke keer zo’n 400 vrijwilligers meedoen. Ineke Strouken is directeur van het Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed, dat de implementatie van de UNESCO Conventie van het Immaterieel Erfgoed in Nederland coördineert.

Houben Souren

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?

Wil jij op de hoogte blijven van laatste releases en de producten en projecten van Houben Souren. Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief. Bevalt de nieuwsbrief je niet, dan kun je je altijd weer afmelden.
 

Catalogus aanvragen

Meer weten over onze audiovisuele oplossingen, zoals de technische details? Laat je gegevens achter en ontvang onze online catalogus.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.