Nieuwe laserprojector voor het Munttheater

Shoot-out

In de zoektocht naar een nieuwe projector voor gebruik op het podium, klopte het Munttheater uit Weert aan bij Houben Souren. Er werden diverse merken aangeboden door onze adviseur Ron Smeets. Hierop besloot het theater om enkele merken tegenover elkaar te zetten, tijdens een zogenaamde shoot-out. Zodat een volledige praktijksituatie nagebootst kon worden. Tijdens deze shoot-out werden de modellen uitvoerig gedemonstreerd door de technische specialist van het bijhorende merk en werden er tal van vragen gesteld door de medewerkers van het theater. Voor zakelijke opdrachtgevers betekent deze nieuwe toevoeging een spectaculaire beeldkwaliteit, weinig onderhoud en ultieme betrouwbaarheid.

Foto: Ron Smeets (Houben Souren), Ruben van Cauteren (Munttheater) en Jan-Willem Kantelberg (Optoma)

Verbeterde functies

Na deze demo ging het technische team van het Munttheater in beraad om alle plussen en minnen af te wegen. En volgens Ruben van Cauteren, Technicus van het Munttheater, was de keuze snel gemaakt. De Optoma was de stilste projector, wat uiteraard niet onbelangrijk is in een theater, en gaf daarnaast het mooiste plaatje. Ook het formaat van de projector speelde mee in het nemen van de beslissing. De ZU1300 biedt verbeterde functies zoals ingebouwde edge-blending en warping, evenals 4K HDR-compatibiliteit. Het maakt deel uit van de DuraCore-laserreeks en combineert een lichtbron met een langere levensduur en een IP-gecertificeerde stofcertificering om te presteren onder alle omstandigheden. Voor zakelijke opdrachtgevers betekent deze nieuwe toevoeging een spectaculaire beeldkwaliteit, weinig onderhoud en ultieme betrouwbaarheid.

Direct starten

Door goed te inventariseren en mee te denken met de klant, heeft het theater gekozen voor de Optoma ZU1300 die volledig voldoet aan de opgegeven eisen en wensen’, aldus Ron Smeets van Houben Souren. Door de zeer korte lijnen binnen beide organisaties is de projector zelfs al binnen slechts enkele dagen geleverd en kan het theater direct starten met de 1e voorstelling met deze LASER krachtpatser met 14.400 lumen.

Overstap van lamp naar laser

‘Nog veel theaters werken met lamp projectoren die inmiddels een hogere TCO hebben dan de LASER oplossingen. Optoma biedt gratis demomogelijkheden aan om duidelijk het verschil, niet alleen in kwaliteit, maar ook in kosten te laten zien. Waardoor het voor deze sector zeer interessant is om de overstap te maken van lamp naar laser’, zegt Michael van Grootveld, Technisch specialist bij Optoma Benelux na zijn demo in het Munttheater. ‘Het pakket is dermate breed, dat er voor elk budget een geschikte LASER oplossing moet zijn in de line-up van Optoma’, voegt Jan-Willem Kantelberg, Sales Manager Pro AV, daar aan toe.

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?

Wil jij op de hoogte blijven van laatste releases en de producten en projecten van Houben Souren. Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief. Bevalt de nieuwsbrief je niet, dan kun je je altijd weer afmelden.
 

Catalogus aanvragen

Meer weten over onze audiovisuele oplossingen, zoals de technische details? Laat je gegevens achter en ontvang onze online catalogus.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.