Geavanceerde lichtinstallaties voor MECC Maastricht

 

Als audiovisuele partner van het grootste congrescentrum in het zuiden van het land heeft Houben Souren een bijzonder inzicht in de audiovisuele behoeften van de locatie. In samenwerking met Elation Professional hebben wij geavanceerde lichtinstallaties geplaatst in twee auditoria van het onlangs gerenoveerde MECC Maastricht.

kwaliteit een must

 

Tijs Verfurth, Operations Manager bij Houben Souren, nam contact op met Bert Schmeits, Key Account Manager Benelux bij Elation, om mee te denken over een passende oplossing:

“We waren op zoek naar een op LED’s gebaseerde lamp die stil was; iets met een framing-optie en een goede kleurmenging”, legt Verfurth uit. “De locatie had ook een geautomatiseerd armatuur nodig met een hoge CRI-waarde, omdat de congressen vaak live worden gestreamd en op camera worden opgenomen, dus verlichting van goede kwaliteit was een must.”

Prestaties versus prijsverhouding

 

Wij hebben verschillende opties overwogen en uiteindelijk een demo op locatie opgezet. “Het MECC was verrast door de output en was enthousiast over de verhouding tussen prestaties en prijs”, zegt Verfurth. “De veronderstelling was dat als we geautomatiseerde verlichting zouden gaan specificeren, we niet het budget zouden hebben voor veel armaturen. Met dit armatuur kregen we echter een heel goed product in de juiste prijsklasse, een goede combinatie van producteigenschappen en prijs die goed bij het project pasten. Het was een echte win-winsituatie.”

Twee zalen in één

 

De zalen liggen rug aan rug en zijn uniek omdat een scheidingswand kan worden ingetrokken om de twee zalen (capaciteit 1100 en 600 gasten) te combineren tot één grote voorstellingsruimte voor 1700 gasten.

Lees meer over deze succesvolle samenwerking en de technische details in een publicatie van Elation Professional.

Meer weten?

Wil je meer weten over Houben Souren, onze oplossingen, uitgevoerde projecten of een van onze producten? Neem dan direct contact op met onze specialist!

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?

Wil jij op de hoogte blijven van laatste releases en de producten en projecten van Houben Souren. Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief. Bevalt de nieuwsbrief je niet, dan kun je je altijd weer afmelden.
 

Catalogus aanvragen

Meer weten over onze audiovisuele oplossingen, zoals de technische details? Laat je gegevens achter en ontvang onze online catalogus.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.