Europees Schutterstreffen 2018

Eens in de 3 jaar vindt ergens in Europa een schutterstreffen plaats waar verbroedering het hoofdthema vormt. Dit jaar viel de gemeente Leudal deze eer te beurt. 500 schutterijen, broederschappen en gilden ontmoetten elkaar op 17,18 en 19 augustus in het Midden Limburgse Neer.

De schutterijen kwamen uit 9 landen. Anders dan bij het OLS is het schieten bij het EST van ondergeschikt belang. Er wordt wel geschoten om de titel Europese koning en Europese prins. Voor het overige gaat het vooral om een verbroederingsfeest. En een feest werd het. Zo’n 55.000 bezoekers bezochten de grote optocht en het feestterrein. Het fantastische weer speelde de organisatie daarbij in de kaart.

Houben Souren had tijdens dit EST een prominente rol. In een van de grote tenten (80×35 meter) waar de officiële bijeenkomsten werden gehouden, alsmede bekende artiesten het feest opluisterden, zorgde Houben Souren voor licht en geluid. Als er 5000 mensen in een tent staan is een goede verstaanbaarheid van groot belang. Een goede voorbereiding zorgde ervoor dat dit uitstekend is gelukt. Zoals zo vaak gaat het bij een dergelijk project niet alleen maar om de kwaliteit van de gebruikte apparatuur.

Vanzelfsprekend moet die perfect zijn. Belangrijker is om vooraf een goed ontwerp te maken waarmee de zekerheid wordt ingebouwd van een goede verstaanbaarheid, alsmede een mooi podiumplaatje.

 

Houben Souren

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?

Wil jij op de hoogte blijven van laatste releases en de producten en projecten van Houben Souren. Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief. Bevalt de nieuwsbrief je niet, dan kun je je altijd weer afmelden.
 

Catalogus aanvragen

Meer weten over onze audiovisuele oplossingen, zoals de technische details? Laat je gegevens achter en ontvang onze online catalogus.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.