Europe Calling!

Vandaag mag Nederland naar de stembus voor de negende Europese verkiezingen. Een mooi moment om terug te blikken op een prachtig project -mét Europees tintje- dat we enkele jaren geleden mochten verwezenlijken. In 2017 was het 25 jaar geleden dat in Maastricht het Verdrag van Maastricht werd ondertekend. De Limburgse hoofdstad nodigde Europa uit om terug te keren naar de geboorteplek van de Europese Unie en de Euro. Dat deed Maastricht met Europe Calling! Een conferentie waarbij Europa centraal staat.

Houben Souren

Beeld, licht en geluid

Houben Souren leverde de techniek voor de plenaire sessies in het Auditorium en de techniek tijdens de tafelspeech van de President van Europa. Een geavanceerd stemsysteem werd ingezet zodat de deelnemers in staat werden gesteld om via het eigen smart device hun stem uit te brengen. Daarnaast namen wij de complete camera regie voor onze rekening. De beelden werden gedistribueerd naar diverse televisiezenders voor (live) uitzendingen.

Destijds werd de openingen van de conferentie verricht door Commissaris van de Koning in Limburg, Theo Bovens en de burgemeester van Maastricht, Annemarie Penn-Te Strake. De conferentie bestond uit diverse key note speeches van o.a. Jean Claude Juncker (Voorzitter Europese Commissie), Martin Schulz (Voorzitter Europees Parlement), Jeroen Dijsselbloem (Minister van Financiën en voorzitter Eurogroep) en Herman van Rompuy (Oud-EC-voorzitter). De conferentie, bestond uit key note speeches, paneldiscussies, een moment met ondertekenaars van het Verdrag uit 1992 en een jongerendebat.

Houben Souren
Video afspelen

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?

Wil jij op de hoogte blijven van laatste releases en de producten en projecten van Houben Souren. Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief. Bevalt de nieuwsbrief je niet, dan kun je je altijd weer afmelden.
 

Catalogus aanvragen

Meer weten over onze audiovisuele oplossingen, zoals de technische details? Laat je gegevens achter en ontvang onze online catalogus.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.