Muzikaal spektakel Muzikaal spektakel Audiovisueel totaalconcept

Muzikaal spektakel

Op 10 januari 2020 werden meer dan 4000 gasten door Zuyderland verrast met een waar spektakel. In de Kerkraadse Rodahal kon men genieten van een compleet muzikaal programma met onder andere optredens van BN-ers; Xander de Buisonjé en Samantha Steenwijk. Maar ook een spetterende lasershow en zelfs een verlichte dansvloer mochten niet ontbreken.

Achter de coulissen

Audiovisueel totaalconcept

In opdracht van Van Melick Totaalconcepten mocht Houben Souren een audiovisuele oplossing op maat ontwerpen speciaal voor dit eenmalige event. We kozen in overleg met de klant voor sfeervol licht en perfect geluid. Ook verzorgden we videoprojectie en leverden verschillende beeldschermen. Een LED-dansvloer maakte het plaatje compleet, bovendien werd alles vastgelegd door onze cameratechnici en -regie.

Voor de coulissen

AV als totaaloplossing

Als AV-partner zijn we graag betrokken bij alle facetten van een evenement. Niet alleen het eindresultaat telt voor ons, wij willen graag meedenken over de weg die daar naartoe leidt. Door daar waar nodig kritisch door te vragen, maken wij het verschil. Een verschil dat zich uitbetaalt in een efficiënt, creatief en technisch perfect uitgevoerd evenement.

Ook in aanloop naar dit event werden we betrokken bij een aantal voorbereidende bijeenkomsten waarin alle wensen en eisen werden besproken. Op basis hiervan presenteerden we een allesomvattend totaalconcept. Om de klant een helder beeld te geven, worden dit soort totaalconcepten omgezet in een 3D-tekening. Door middel van deze nauwkeurige driedimensionale weergave krijgt de klant een duidelijk beeld van hoe het eindresultaat eruit komt te zien.

Podiumtechniek van A tot Z

Binnen dit totaalconcept zorgden we eerst voor een goede basis, te beginnen met een complete truss-constructie in de nok van de zaal, waaraan alle techniek hangt. Hier vonden alle lampen en speakers hun plek, recht boven een op maat gebouwd podium, inclusief toegangsramp. Daarnaast verzorgden we verrijdbare podiumdelen, deze riserpodia maken het mogelijk om instrumenten en bijbehorende techniek zo het podium op te rijden om heel snel te kunnen wisselen tussen verschillende acts.

Maar daar houdt het niet op, meer dan 60 meter aan afrokdoeken en backdrops maakten de podiumopstelling compleet. Tot slot droegen we zorg voor de stroomvoorziening, niet alleen voor de techniek, maar bijvoorbeeld ook voor de foodtrucks die op verschillende plekken in de zaal de gasten van een hapje en een drankje voorzagen.

Licht en geluid

Maar het podium vormt slechts de basis, iedere zaal dient natuurlijk goed uitgelicht te worden. Om de hele eventlocatie, het podium en alle acts op dat podium optimaal tot zijn recht laten komen, kozen we voor een uitgebreid pakket aan verlichting. Beginnende met een basis van conventionele theaterspots, aangevuld met onder meer ‘movingheads’ zorgden we voor de juiste ambiance. Ook legden we met verlichting de juiste accenten om de aandacht te vestigen op het hoofdpodium.

Onze geluidstechnici zorgden gedurende de hele avond met een  gevarieerde line-up aan artiesten en verschillende sprekers voor optimale verstaanbaarheid en goed geluid in alle zalen. Een compleet pakket aan line-arrays, infills en outfills en overige speakers zorgde ervoor dat het geluid van alle acts werd versterkt en goed hoorbaar was.

Vastleggen met cameratechniek

Daarnaast mochten we het evenement vastleggen op video. Daarvoor gebruikten we verschillende camera’s. Direct voor het podium plaatsten we een vaste camera, die zorgde voor prachtige totaalshots van podium. Daarnaast waren verschillende cameratechnici in de weer om de mooiste close-ups te maken. Samen zorgden de verschillende camera’s voor een gevarieerde mix van beelden die direct door onze cameraregie verwerkt werd tot één videostream.

Professionele projectie

Die live-videobeelden werden tijdens het event direct op de grote schermen rondom het podium geprojecteerd. Hiervoor kozen we voor professionele 21K-projectoren, die optimale beeldkwaliteit garanderen. Op deze manier was het event voor alle gasten -ook die achterin de zaal- perfect te volgen. Daarnaast waren de beelden ook te zien op speciaal geïnstalleerde LCD-schermen in de kleinere zalen. Zodat je ook daar niets hoefde te missen en kon meegenieten van de sfeer in de grote zaal.

Een onvergetelijke avond

We mogen terugkijken op een bijzonder geslaagde avond. Meer dan 4000 tevreden gasten, een perfecte samenwerking met onze partner Van Melick Totaalconcepten en een spectaculair, technisch top uitgevoerd evenement! Heb jij binnenkort ook een evenement op de planning? Laat de techniek aan ons over. Wij kennen alle mogelijkheden en toepassingen van audiovisuele techniek. Houben Souren heeft niet alleen de apparatuur in huis waarmee jij je evenement een onvergetelijke belevenis kunt maken, maar ook de mensen die weten wat je ermee kunt. Wij helpen je graag!

Heeft deze casus je geprikkeld?

Wij geven jou graag een dieper inzicht over de werkwijze van Houben Souren en we bespreken graag de mogelijkheden. We denken graag met je mee en kijken samen wat die jouw bedrijf nodig heeft.

 

Voorbeeld casus downloaden

Bedankt voor uw interesse in de producten en diensten van Houben Souren. Vul het onderstaande formulier in om deze case te downloaden

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geavanceerde lichtinstallaties voor MECC Maastricht

Voor het onlangs gerenoveerde MECC in Maastricht mocht Houben Souren in samenwerking met Elation in twee auditoria geavanceerde lichtinstallaties plaatsen. Lees hier verder voor de details van deze casus.

Hybride Congres - Deltacommissie

Een congres organiseren ondanks de steeds veranderende maatregelen, kan dat? Vorige week werd in het MECC het bewijs geleverd dat dit op een veilige manier te organiseren valt. Tijdens dit hybride event waren er fysieke bezoekers maar werd de wowfactor ook overgebracht op het online publiek middels een volledig custom online...

Nieuwe raadzaal gemeente Beekdaelen

Op 1 januari 2019 gingen de gemeenten Onderbanken, Nuth en Schinnen samen tot een nieuwe gemeente; de gemeente Beekdaelen. De bestaande raadzaal van het gemeentehuis in Nuth moest aangepast en compleet vernieuwd worden. Een belangrijk onderdeel was het vernieuwen van de discussie-installatie en de audiovisuele techniek. Na een gedegen selectieprocedure...

The Maastricht Debate

In aanloop naar de Europese verkiezingen vond in het Theater aan het Vrijthof onlangs The Maastricht Debate plaats. Vijf politieke leiders, die allemaal voorzitter van de Europese Commissie willen worden, gingen met elkaar in debat. Voor een jong publiek, voornamelijk bestaande uit studenten, en onder toeziend oog van nationale en...

Petrochemical Pipeline Services

In samenwerking met Soons Interieurbouw hebben wij voor Petrochemical Pipeline Services (PPS) de (audiovisuele) kantoorinrichting verzorgd. Petrochemical Pipeline Services (PPS) gevestigd in Elsloo, verleent diverse diensten rond pijpleidingen.

Meer weten?

Wil je meer weten over Houben Souren, onze oplossingen, uitgevoerde projecten of een van onze producten? Neem dan direct contact op met onze specialist!

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?

Wil jij op de hoogte blijven van laatste releases en de producten en projecten van Houben Souren. Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief. Bevalt de nieuwsbrief je niet, dan kun je je altijd weer afmelden.
 

Catalogus aanvragen

Meer weten over onze audiovisuele oplossingen, zoals de technische details? Laat je gegevens achter en ontvang onze online catalogus.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.