Kunst met een grote K Kunst met een grote K Tien overvolle dagen

Kunst met een grote K

Afgelopen week werd in MECC Maastricht voor de 32ste keer The European Fine Art Fair (TEFAF) georganiseerd. TEFAF is een van ’s werelds grootste en vooral meest prestigieuze kunst- en antiekbeurzen. Dit jaar trokken de bijna 300 kunst- en antiekhandelaren met ruim 30.000 kunststukken meer dan 75.000 bezoekers uit de hele wereld.

Achter de coulissen

Tien overvolle dagen

In amper 10 dagen presenteerden de 293 standhouders ruim 7.000 jaar aan kunstgeschiedenis met een geschatte waarde van meer dan 1 miljard euro. Met meer dan 75.000 bezoekers uit de hele wereld is TEFAF een event van formaat. Gedurende die 10 dagen neemt Houben Souren -met trots-een deel van audiovisuele ondersteuning voor haar rekening.

Voor de coulissen

Kunstschatten

Met ruim 30.000 vierkante meter aan beursoppervlakte is er voor bezoekers veel te zien. Het maakt niet uit van wat voor soort kunst je houdt, iedere kunstliefhebber en kunstverzamelaar komt aan zijn of haar trekken. De beurshallen van MECC Maastricht zijn opgedeeld in verschillende secties, in iedere sectie vind je weer andere kunstvormen. Bezoekers kunnen genieten van werk van Oude Meesters en antieke voorwerpen, maar ook een breed scala aan moderne en hedendaagse kunst, sieraden en werken op papier zijn er te zien.

Rondleiding

Natuurlijk kun je op eigen gelegenheid de indrukwekkende kunst- en antiekbeurs verkennen. Dwalend tussen de sfeervol ingerichte stands en de prachtig geëtaleerde kunst is menig bezoeker een aantal uren zoet. Maar wil je er zeker van zijn dan je niets mist? Dan kun je deelnemen aan een van de rondleidingen die worden aangeboden. Tijdens deze rondleidingen leidt een professionele gids je langs de hoogtepunten van de beurs, zodat je geen meesterwerk mist.
Tijdens de 10 dagen durende beursperiode worden er gemiddeld 30 rondleidingen per dag verzorgd. Zowel voor individuele beursbezoekers als besloten rondleidingen voor en door bedrijven. Aan iedere rondleiding nemen ongeveer 20 personen deel, daarmee leidt TEFAF dus maar liefst 6000 mensen rond in amper tien dagen tijd.

Professioneel rondleidingsysteem

Om dit allemaal vlekkeloos te laten verlopen wordt er tijdens de rondleidingen gebruikt gemaakt van een professioneel rondleidingsysteem, natuurlijk compleet verzorgd door Houben Souren. Daarvoor maken we gebruik van Sennheiser Tourguide 2020-D systeem.

Sennheiser Tourguide is kwalitatief en een zeer eenvoudig te bedienen rondleidingsysteem dat enorm gebruiksvriendelijk is. De gids spreekt tijdens de rondleiding in een headset en maakt daarbij gebruik van een bodypack transmitter. De combinatie van een draadloze headset met de bijbehorende transmitter zorgt voor optimale bewegingsvrijheid, aangezien de gids zijn of haar handen vrij heeft. Het signaal wordt opgepikt door de stethoset-ontvanger die deelnemers aan de rondleiding dragen. De stethoset-ontvanger met geïntegreerde oortjes draagt comfortabel en is makkelijk te bedienen. Het systeem garandeert een goed verstaanbare rondleiding en biedt bovendien de mogelijkheid tot live-vertalingen. Iets dat tijdens een internationaal evenement als TEFAF met bezoekers uit meer dan 55 landen van groot belang is.

Van presentatie tot ontvangst

Houben Souren ondersteunt tijdens het evenement allerlei verschillende partijen. Van de TEFAF-organisatie, tot individuele standhouders, maar ook sponsoren en bedrijven maken tijdens het evenement gebruik van onze diensten. Deze diversiteit in betrokken partijen betekent ook een grote diversiteit in opdrachten. Maar om welk audiovisueel vraagstuk het ook gaat, de wens van de klant staat altijd voorop.

Strenge keuring

Dat begint bijvoorbeeld al voorafgaand aan het evenement. Voordat de beurs van start gaat komen alle door TEFAF aangestelde keurmeesters bijeen. De keuringscommissie -die zorg dragen voor de samenstelling en kwaliteit van de beurs- bestaat dit jaar maar liefst uit 180 keurmeesters afkomstig uit 14 landen, verdeeld over 28 deelcommissies.

Deze bijeenkomst -die de dag voor opening plaatsvindt te midden van een in aanbouw zijnde beursvloer- is een van de vele die door Houben Souren ondersteund wordt. Hier zorgen we te midden van alle hectiek voor heldere audio en voldoende beeldschermen zodat de bijeenkomst voor alle aanwezigen goed te volgen is.

De juiste ontvangst

Een ander mooi voorbeeld zijn de vele verschillende presentatie en ontvangsten die we in samenspraak met MECC Maastricht tijdens de beurs ondersteunen. Zo mogen we onder andere voor gerenommeerde bedrijven als ING en het Rijksmuseum de audiovisuele ondersteuning verzorgen tijdens diverse events.

Onze technici zorgen voor heldere audio -waarbij ze rekening houden met zaken als akoestiek en de lay-out van de ruimte. Dat resulteert in perfect verstaanbare sprekers. Voeg daar goedgeplaatste en kwalitatieve beeldschermen aan toe en wij zorgen ervoor dat echt alle aanwezigen kunnen (mee-)genieten!

Heeft deze case je geprikkeld?

Wij geven jou graag meer informatie over deze case, of de mogelijkheden voor jouw eigen evenement.

 

Voorbeeld casus downloaden

Bedankt voor uw interesse in de producten en diensten van Houben Souren. Vul het onderstaande formulier in om deze case te downloaden

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

65 jaar BBB

De oudste horecavakbeurs van Nederland, BBB Maastricht, viert dit jaar haar 65e verjaardag. De drie dagen durende jubileumeditie vond plaats in MECC Maastricht. Met meer dan 125 verschillende programma-elementen zoals workshops en masterclasses, ruim 400 exposanten en meer dan 15.000 horecaprofessionals uit Nederland, België en Duitsland was ook deze editie...

The Maastricht Debate

In aanloop naar de Europese verkiezingen vond in het Theater aan het Vrijthof onlangs The Maastricht Debate plaats. Vijf politieke leiders, die allemaal voorzitter van de Europese Commissie willen worden, gingen met elkaar in debat. Voor een jong publiek, voornamelijk bestaande uit studenten, en onder toeziend oog van nationale en...

Rabobank Prinsjesdaglezing

Op woensdag 18 september nodigden de Limburgse Rabobanken hun klanten uit voor de jaarlijkse Prinsjesdaglezing. Tijdens Prinsjesdag wordt de miljoenennota gepresenteerd in Den Haag. Maar wat betekent dat voor mijn individuele situatie? Rabobank vertelde het haar klanten tijdens dit event in Theaterhotel De Oranjerie.

Meer weten?

Wil je meer weten over Houben Souren, onze oplossingen, uitgevoerde projecten of een van onze producten? Neem dan direct contact op met onze specialist!

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?

Wil jij op de hoogte blijven van laatste releases en de producten en projecten van Houben Souren. Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief. Bevalt de nieuwsbrief je niet, dan kun je je altijd weer afmelden.
 

Catalogus aanvragen

Meer weten over onze audiovisuele oplossingen, zoals de technische details? Laat je gegevens achter en ontvang onze online catalogus.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.