Uit de kunst Uit de kunst AV op topniveau

Uit de kunst

Dit weekend ging The European Fine Art Fair (TEFAF) van start. Tot en met 15 maart kunnen bezoekers genieten tijdens een van ’s werelds grootste en vooral meest prestigieuze kunst- en antiekbeurzen, want ook dit jaar trokken -ondanks het corona-virus- ruim 280 kunst- en antiekhandelaren met hun grootste kunstschatten richting de beurs in MECC Maastricht.

Achter de coulissen

AV op topniveau

Ook dit jaar neemt Houben Souren als partner van MECC Maastricht weer de audiovisuele ondersteuning van de kunstbeurs voor haar rekening. We verzorgen onder meer de audiovisuele middelen tijdens allerlei bijeenkomsten, presentaties en ontvangsten. En helpen onze klanten zo, hun gasten op een gepaste en professionele te ontvangen.  Ook verzorgen we weer tal van rondleidingssets zodat bezoekers het optimale uit hun beursbezoek kunnen halen.

Voor de coulissen

Topstukken

Met meer dan 30.000 vierkante meter aan beursoppervlakte is er voor bezoekers veel te zien. Iedere kunstliefhebber en kunstverzamelaar komt aan zijn of haar trekken en de beurs mag pronken met een aantal absolute topstukken.

Een van de pronkstukken van de kunstbeurs dit jaar is: ‘Boerin voor een boerderij’ van Vincent van Gogh. Het olieverfschilderij uit 1885 wordt op zo’n twaalf à vijftien miljoen euro geschat.  Ook ‘Drie danseressen in gele rokken’ van Edgar Degas geldt als een absoluut topstuk. Het schilderij uit circa 1891 komt voor het eerst sinds vijftig jaar weer op de markt. De vraagprijs is niet openbaar gemaakt, maar telt in elk geval acht cijfers.

Professionele rondleiding

Natuurlijk kun je op eigen gelegenheid de indrukwekkende kunst- en antiekbeurs verkennen. Dwalend tussen de sfeervol ingerichte stands en de prachtig geëtaleerde kunst is menig bezoeker een aantal uren zoet. Maar wil je er zeker van zijn dan je niets mist? Dan kun je deelnemen aan een van de rondleidingen die worden aangeboden. Tijdens deze rondleidingen leidt een professionele gids je langs de hoogtepunten van de beurs, zodat je geen meesterwerk mist. Gedurende de gehele beursperiode worden er tientallen rondleidingen per dag verzorgd. Zowel voor individuele beursbezoekers als besloten rondleidingen voor en door bedrijven.

Passend rondleidingsysteem

Om dit allemaal vlekkeloos te laten verlopen wordt er tijdens de rondleidingen gebruikt gemaakt van een professioneel rondleidingsysteem, natuurlijk compleet verzorgd door Houben Souren. Daarvoor maken we gebruik van Sennheiser Tourguide 2020-D systeem.

Sennheiser Tourguide is kwalitatief en een zeer eenvoudig te bedienen rondleidingsysteem dat enorm gebruiksvriendelijk is. De gids spreekt tijdens de rondleiding in een headset en maakt daarbij gebruik van een bodypack transmitter. De combinatie van een draadloze headset met de bijbehorende transmitter zorgt voor optimale bewegingsvrijheid, aangezien de gids zijn of haar handen vrij heeft. Het signaal wordt opgepikt door de stethoset-ontvanger die deelnemers aan de rondleiding dragen. De stethoset-ontvanger met geïntegreerde oortjes draagt comfortabel en is makkelijk te bedienen. Het systeem garandeert een goed verstaanbare rondleiding en biedt bovendien de mogelijkheid tot live-vertalingen. Iets dat tijdens een internationaal evenement als TEFAF met bezoekers uit meer dan 55 landen van groot belang is.

Van presentatie tot ontvangst

Houben Souren ondersteunt tijdens het evenement allerlei verschillende partijen. Van de TEFAF-organisatie, tot individuele standhouders, maar ook sponsoren en bedrijven maken tijdens het evenement gebruik van onze diensten. Deze diversiteit in betrokken partijen betekent ook een grote diversiteit in opdrachten. Maar om welk audiovisueel vraagstuk het ook gaat, de wens van de klant staat altijd voorop.

Dat begint bijvoorbeeld al voorafgaand aan het evenement. Voordat de beurs van start gaat komen alle door TEFAF aangestelde keurmeesters bijeen. Deze bijeenkomst -die de dag voor opening plaatsvindt te midden van een in aanbouw zijnde beursvloer- is een van de vele die door Houben Souren ondersteund wordt. Hier zorgen we te midden van alle hectiek voor heldere audio en voldoende beeldschermen zodat de bijeenkomst voor alle aanwezigen goed te volgen is.

Gastvrij

Een ander mooi voorbeeld zijn de vele verschillende presentatie en ontvangsten die we in samenspraak met MECC Maastricht tijdens de beurs ondersteunen. Zo mogen we onder andere voor gerenommeerde bedrijven als ING en het Rijksmuseum de audiovisuele ondersteuning verzorgen tijdens diverse events.

Onze technici zorgen voor heldere audio -waarbij ze rekening houden met zaken als akoestiek en de lay-out van de ruimte. Dat resulteert in perfect verstaanbare sprekers. Voeg daar goedgeplaatste en kwalitatieve beeldschermen aan toe en wij zorgen ervoor dat echt alle aanwezigen kunnen (mee-)genieten!

Heeft deze case je geprikkeld?

Wij geven jou graag meer informatie over deze case, of de mogelijkheden voor jouw eigen evenement.

 

Voorbeeld casus downloaden

Bedankt voor uw interesse in de producten en diensten van Houben Souren. Vul het onderstaande formulier in om deze case te downloaden

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geavanceerde lichtinstallaties voor MECC Maastricht

Voor het onlangs gerenoveerde MECC in Maastricht mocht Houben Souren in samenwerking met Elation in twee auditoria geavanceerde lichtinstallaties plaatsen. Lees hier verder voor de details van deze casus.

Hybride Congres - Deltacommissie

Een congres organiseren ondanks de steeds veranderende maatregelen, kan dat? Vorige week werd in het MECC het bewijs geleverd dat dit op een veilige manier te organiseren valt. Tijdens dit hybride event waren er fysieke bezoekers maar werd de wowfactor ook overgebracht op het online publiek middels een volledig custom online...

Nieuwe raadzaal gemeente Beekdaelen

Op 1 januari 2019 gingen de gemeenten Onderbanken, Nuth en Schinnen samen tot een nieuwe gemeente; de gemeente Beekdaelen. De bestaande raadzaal van het gemeentehuis in Nuth moest aangepast en compleet vernieuwd worden. Een belangrijk onderdeel was het vernieuwen van de discussie-installatie en de audiovisuele techniek. Na een gedegen selectieprocedure...

The Maastricht Debate

In aanloop naar de Europese verkiezingen vond in het Theater aan het Vrijthof onlangs The Maastricht Debate plaats. Vijf politieke leiders, die allemaal voorzitter van de Europese Commissie willen worden, gingen met elkaar in debat. Voor een jong publiek, voornamelijk bestaande uit studenten, en onder toeziend oog van nationale en...

Petrochemical Pipeline Services

In samenwerking met Soons Interieurbouw hebben wij voor Petrochemical Pipeline Services (PPS) de (audiovisuele) kantoorinrichting verzorgd. Petrochemical Pipeline Services (PPS) gevestigd in Elsloo, verleent diverse diensten rond pijpleidingen.

Meer weten?

Wil je meer weten over Houben Souren, onze oplossingen, uitgevoerde projecten of een van onze producten? Neem dan direct contact op met onze specialist!

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?

Wil jij op de hoogte blijven van laatste releases en de producten en projecten van Houben Souren. Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief. Bevalt de nieuwsbrief je niet, dan kun je je altijd weer afmelden.
 

Catalogus aanvragen

Meer weten over onze audiovisuele oplossingen, zoals de technische details? Laat je gegevens achter en ontvang onze online catalogus.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.