"Wear of gen wear" "Wear of gen wear" Jarenlange samenwerking

"Wear of gen wear"

In het Noord-Limburgse America vonden de traditionele slotconcerten van Rowwen Hèze plaats. Drie concerten verdeelt over drie dagen, allemaal stijf uitverkocht. In totaal bezochten meer dan 20.000 mensen het evenement in het Peeldorp.

Achter de coulissen

Jarenlange samenwerking

Houben Souren is al jaren betrokken bij de slotconcerten van Rowwen Hèze. Dit jaar mocht Houben Souren wederom de videoregistratie van de concerten verzorgen. Zo realiseerde we de cameratechniek, cameraregie en videoprojectie in de grote tent én verschillende VIP-area’s.

Voor de coulissen

Twee decennia

De samenwerking tussen Houben Souren en Rowwen Hèze beslaat bijna twee decennia. In het jaar 2000 vond de eerste versie plaats van wat nu de slotconcerten heet. In samenwerking met de plaatselijke joekskapel en veel vrijwilligers werd een concert in een tent in America georganiseerd. De jaren daarna groeiden de bezoekersaantallen en werden de concerten steeds professioneler. Daarmee groeiden de concerten uit tot het begrip dat ze heden ten dage zijn.

Video in al zijn facetten

In de loop van de jaren kreeg videotechniek daarmee een steeds belangrijke rol. Zaken als videoschermen, projectie, cameratechniek en videoregistratie werden verschillende jaren verzorgd door Houben Souren. Langzaam groeiden we mee met de concerten, in het jaar 2000 reden we met een bestelbusje naar America; tegenwoordig wordt een vrachtwagen ingezet om alle apparatuur op de locatie te krijgen. Ook dit jaar werd de samenwerking tussen het management van Rowwen Hèze en Houben Souren bevestigd en vertrokken we weer met een enthousiast team professionals en een vrachtwagen vol apparatuur richting America.

Cameraregistratie

Een van onze belangrijkste taken is het concert op video vastleggen. Daarvoor gebruikten we dit jaar maar liefst zeven camera’s. Direct voor het podium plaatsten we een camera met telelens, die zorgde voor prachtige close-ups, zodat het publiek geen detail hoeft te missen. Op strategische plekken op en rond het podium kozen we voor verschillende remote camera’s, zodat we veel verschillende beelden konden maken.

Samen zorgen de verschillende camera’s voor een gevarieerde mix van beelden die direct door onze cameraregie verwerkt worden tot één videostream. Die live-videobeelden worden tijdens de concerten direct op de grote schermen rondom het podium geprojecteerd. Op deze manier hoeft niemand in de grote tent ook maar iets te missen. En is het concert voor alle fans -ook die achterin- optimaal te volgen.

LED schermen

De beelden die door onze camera’s gemaakt worden werden vertoond op grote LED-schermen aan beide kanten van het podium. Houben Souren leverde een grote LED-wall achter het podium. Het modulaire paneel bestaat uit naadloze LED-tegels die zorgen voor helder beeld. De beelden op het LED-paneel sluiten aan op de beelden op de schermen naast het podium. Zo vormen alles een geheel en wordt één totaalbeeld gecreëerd.

VIP-area

Naast de schermen op en rondom het podium verzorgden Houben Souren ook verschillende flatscreens en projectie schermen op andere plekken op het feestterrein. Zo plaatsten we verschillende LCD-schermen op het VIP-deck en in de aparte VIP-tent. Ook hier droegen de beelden bij aan de sfeer en natuurlijk zorgde de optimale beeldkwaliteit ervoor dat het concert overal goed te volgen was. Zo ook voor alle aanwezigen in de VIP-area’s.

Terugblik vol trots

Ons vaste team dat de apparatuur opbouwt en bedient kijkt weer met veel plezier terug op dit bijzondere weekend. Ieder jaar zijn we als Houben Souren trots dat we bij dit project worden betrokken en ervoor kunnen zorgen dat alles op rolletjes verloopt.

Heeft deze case je geprikkeld?

Wij geven jou graag een dieper inzicht over de werkwijze van Houben Souren en we bespreken graag de mogelijkheden. We denken graag met je mee en kijken samen wat die jouw bedrijf nodig heeft.

 

Voorbeeld casus downloaden

Bedankt voor uw interesse in de producten en diensten van Houben Souren. Vul het onderstaande formulier in om deze case te downloaden

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geavanceerde lichtinstallaties voor MECC Maastricht

Voor het onlangs gerenoveerde MECC in Maastricht mocht Houben Souren in samenwerking met Elation in twee auditoria geavanceerde lichtinstallaties plaatsen. Lees hier verder voor de details van deze casus.

Hybride Congres - Deltacommissie

Een congres organiseren ondanks de steeds veranderende maatregelen, kan dat? Vorige week werd in het MECC het bewijs geleverd dat dit op een veilige manier te organiseren valt. Tijdens dit hybride event waren er fysieke bezoekers maar werd de wowfactor ook overgebracht op het online publiek middels een volledig custom online...

Nieuwe raadzaal gemeente Beekdaelen

Op 1 januari 2019 gingen de gemeenten Onderbanken, Nuth en Schinnen samen tot een nieuwe gemeente; de gemeente Beekdaelen. De bestaande raadzaal van het gemeentehuis in Nuth moest aangepast en compleet vernieuwd worden. Een belangrijk onderdeel was het vernieuwen van de discussie-installatie en de audiovisuele techniek. Na een gedegen selectieprocedure...

The Maastricht Debate

In aanloop naar de Europese verkiezingen vond in het Theater aan het Vrijthof onlangs The Maastricht Debate plaats. Vijf politieke leiders, die allemaal voorzitter van de Europese Commissie willen worden, gingen met elkaar in debat. Voor een jong publiek, voornamelijk bestaande uit studenten, en onder toeziend oog van nationale en...

Petrochemical Pipeline Services

In samenwerking met Soons Interieurbouw hebben wij voor Petrochemical Pipeline Services (PPS) de (audiovisuele) kantoorinrichting verzorgd. Petrochemical Pipeline Services (PPS) gevestigd in Elsloo, verleent diverse diensten rond pijpleidingen.

Meer weten?

Wil je meer weten over Houben Souren, onze oplossingen, uitgevoerde projecten of een van onze producten? Neem dan direct contact op met onze specialist!

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?

Wil jij op de hoogte blijven van laatste releases en de producten en projecten van Houben Souren. Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief. Bevalt de nieuwsbrief je niet, dan kun je je altijd weer afmelden.
 

Catalogus aanvragen

Meer weten over onze audiovisuele oplossingen, zoals de technische details? Laat je gegevens achter en ontvang onze online catalogus.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.