Derde dinsdag in september Derde dinsdag in september Goed geluid

Derde dinsdag in september

Iedere derde dinsdag in september is het Prinsjesdag. Koning Willem-Alexander opent het werkjaar van het parlement met het uitspreken van de troonrede en de minister van Financiën biedt de miljoenennota en rijksbegroting aan. Econoom Nic Vrieselaar en columnist Mathijs Bouman bespraken in De Oranjerie de actualiteiten rondom Prinsjesdag 2019.

Achter de coulissen

Goed geluid

Houben Souren mocht een bijdrage leveren aan het succesvolle verloop van dit evenement. Zo ondersteunden wij de presentaties van de sprekers, zodat zij zorgeloos hun verhaal konden vertellen. Ook tekenden we voor het geluid en zorgden er onder andere voor dat de muzikale ondersteuning volledig tot zijn recht kwam.

Voor de coulissen

Spreker voorop

De hoofdrolspelers van de avond waren econoom Nic Vrieselaar en columnist Mathijs Bouman. De presentaties van beide sprekers werden technisch ondersteund door Houben Souren. Zo verzorgden we de projectie op het podium en maakten beide sprekers gebruik van een headset microfoon. Hiermee waren ze voor alle aanwezigen goed verstaanbaar, maar hadden toch alle bewegingsvrijheid tijdens hun presentatie.

Deze presentaties werden overigens -in samenspraak met de sprekers- vooraf doorgelopen door onze technici. Op die manier voorkomen we onaangename verrassingen en technische problemen tijdens een presentatie en kan de spreker zorgeloos aan zijn verhaal beginnen.

Catchbox

Tijdens de presentaties werd ook gebruik gemaakt van een catchbox. Een catchbox is een draadloze microfoon omgeven door een zachte hoes, voor deze gelegenheid voorzien van het Rabobank-logo. Deze hoes zorgt ervoor dat er met de microfoon gegooid kan worden. De sprekers konden dus simpelweg de microfoon de zaal in gooien om zo op een laagdrempelige manier contact te maken met het publiek. De catchbox is een mooie ijsbreker en maakt interactie met het publiek makkelijker en leuker, ideaal om tijdens dit soort evenementen een wisselwerking te creëren met het publiek. Het is voor onze geluidstechnici geen enkel probleem om hierop in te spelen en heen een weer schakelen tussen de catchbox en de spreker.

Bigband Boesten

Tot slot zorgden we er ook voor dat de muzikale omlijsting van het evenement maximaal tot zijn recht kwam. Die werd verzorgd door een 24-koppige bigband. Onze technici kozen voor een digitale mengtafel om het geluid te versterken en zo de muzikanten van Bigband Boesten optimaal te laten klinken.

Podium met uitstraling

Om het plaatje compleet te maken namen zowel de bigband als de sprekers plaats op een prachtig aangekleed podium. In het kader van Prinsjesdag was het podium onder meer aangekleed met een aantal chique hoedjes, ontworpen door een Roermondse designer. Houben Souren mocht een LED-katheder aan het geheel toevoegen. Deze LED-katheder ondersteunt de informatie op het grote projectiescherm en helpt zo alle informatie duidelijk in beeld te brengen.

Al met al mogen we terugkijken op een succesvol verlopen evenement in Theaterhotel De Oranjerie. Wij kijken alvast uit naar de derde dinsdag in september 2020!

Heeft deze case je geprikkeld?

Wij geven jou graag een dieper inzicht over de werkwijze van Houben Souren en we bespreken graag de mogelijkheden. We denken graag met je mee aan gaan samen op zoek naar de meest geschikte oplossing.

 

Voorbeeld casus downloaden

Bedankt voor uw interesse in de producten en diensten van Houben Souren. Vul het onderstaande formulier in om deze case te downloaden

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geavanceerde lichtinstallaties voor MECC Maastricht

Voor het onlangs gerenoveerde MECC in Maastricht mocht Houben Souren in samenwerking met Elation in twee auditoria geavanceerde lichtinstallaties plaatsen. Lees hier verder voor de details van deze casus.

Hybride Congres - Deltacommissie

Een congres organiseren ondanks de steeds veranderende maatregelen, kan dat? Vorige week werd in het MECC het bewijs geleverd dat dit op een veilige manier te organiseren valt. Tijdens dit hybride event waren er fysieke bezoekers maar werd de wowfactor ook overgebracht op het online publiek middels een volledig custom online...

Nieuwe raadzaal gemeente Beekdaelen

Op 1 januari 2019 gingen de gemeenten Onderbanken, Nuth en Schinnen samen tot een nieuwe gemeente; de gemeente Beekdaelen. De bestaande raadzaal van het gemeentehuis in Nuth moest aangepast en compleet vernieuwd worden. Een belangrijk onderdeel was het vernieuwen van de discussie-installatie en de audiovisuele techniek. Na een gedegen selectieprocedure...

The Maastricht Debate

In aanloop naar de Europese verkiezingen vond in het Theater aan het Vrijthof onlangs The Maastricht Debate plaats. Vijf politieke leiders, die allemaal voorzitter van de Europese Commissie willen worden, gingen met elkaar in debat. Voor een jong publiek, voornamelijk bestaande uit studenten, en onder toeziend oog van nationale en...

Petrochemical Pipeline Services

In samenwerking met Soons Interieurbouw hebben wij voor Petrochemical Pipeline Services (PPS) de (audiovisuele) kantoorinrichting verzorgd. Petrochemical Pipeline Services (PPS) gevestigd in Elsloo, verleent diverse diensten rond pijpleidingen.

Meer weten?

Wil je meer weten over Houben Souren, onze oplossingen, uitgevoerde projecten of een van onze producten? Neem dan direct contact op met onze specialist!

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?

Wil jij op de hoogte blijven van laatste releases en de producten en projecten van Houben Souren. Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief. Bevalt de nieuwsbrief je niet, dan kun je je altijd weer afmelden.
 

Catalogus aanvragen

Meer weten over onze audiovisuele oplossingen, zoals de technische details? Laat je gegevens achter en ontvang onze online catalogus.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.