Online event ACIST - studio Roermond Online event ACIST - studio Roermond Achter de schermen

Online event ACIST - studio Roermond

Afgelopen week vonden de European Sales Meeting en de Distributor meeting plaats. Normaal gesproken in fysieke vorm maar dit jaar volledig virtueel vanuit de webcast studio in Roermond.

Met als thema “Never miss a beat” konden gedurende 4 dagen de verkoop medewerkers en de distributeurs van ACIST het geheel online volgen en interactief deelnemen een de diverse break-out sessie’s.

Achter de coulissen

Achter de schermen

Om het virtuele event in goede banen te leiden, komt er op het gebied van audiovisuele techniek, een en ander kijken. Naast camera’s, verlichting, geluid en beeldregie is een stabiele internet met backup verbinding onontbeerlijk.

Belangrijkste aspect bij dergelijk producties is dat de juiste mensen aan de knoppen zitten. Het projectteam van Houben Souren, bestaande uit een beeldregisseur, geluidstechnicus, Zoom specialist en een schakeltechnicus, werkten gedurende de 4 event dagen vanuit de regieruimte die naast de studio is gelegen.

Voor de coulissen

Van fysiek naar online

Gezien de verschuiving van de traditionele events naar een virtuele vorm, heeft Houben Souren een complete studio ingericht in Roermond. De studio wordt met name ingezet voor virtuele congressen, webinars en online talkshows. Ideaal als online communicatiemiddel zonder fysiek contact, zeker gedurende de Corona pandemie.
Voor ACIST bleek het studio totaalconcept een geschikte oplossing te zijn om de noodzakelijke betrokkenheid en interactie te bewerkstelligen die nodig was om een prettige ervaring voor de deelnemers te creëren. Door in de voorbereidingsfase nauw contact te hebben en alle mogelijkheden door te nemen, is het gelukt om het event aan de verwachtingen te laten voldoen.

Interactie en betrokkenheid

Door het implementeren van een Q&A konden de deelnemers vragen stellen aan de presentatoren. In de studio konden de sprekers de binnenkomende vragen aflezen van de afkijkmonitoren, en op die wijze interactief inspelen op de zaken die leefden bij de kijkers.
Daarnaast werd polling ingezet om de deelnemers in de gelegenheid te stellen om hun stem of mening uit te brengen, hetgeen de betrokkenheid positief beïnvloedde.
Voor live interactie werden verbindingen opgezet naar de US en UK, zodat er vanuit de vestigingen aldaar live geluid en beeld communicatie mogelijk was met de studio in NL.

Parallelle break-out sessies

In het kader van het event thema “never miss a beat” kregen de breakout zalen in het streaming portaal de bijpassende namen “Studio 1 t/m 5”. Door te klikken op de links en als het ware een andere studio binnen te gaan kwam men in een Zoom sessie terecht die gemodereerd werd door onze Zoom operator. Naast het delen van films en presentaties kon men in de sub-studio’s met elkaar uitgebreid in discussie gaan.

Over ACIST

ACIST Medical Systems, Inc. is een baanbrekend bedrijf op het gebied van medische apparatuur dat met unieke en innovatieve technologieën het mogelijk maakt om cardiovasculaire procedures te vereenvoudigen en clinici in staat te stellen om patiënten met superieure zorg te behandelen.
ACIST, met hoofdkantoor in Eden Prairie, Minnesota, VS, is wereldwijd aanwezig met meer dan 300 directe medewerkers en vestigingen in Silicon Valley, Heerlen en Tokio.

Succesvol virtueel event

We mogen terugkijken op een succesvol event met veel positieve reacties van de deelnemers. Het informele deel met een award ceremony en een heuse live coctail shaker in de studio was het hoogtepunt.
We danken onze opdrachtgever voor het vertrouwen en de prettige samenwerking.

“Thank you Houben Souren for the excellent AV support! You have an incredible team of specialists and we could not have done it without you!

Marilène den Exter Blokland – International Marketing Communications & Conference Manager

Heeft deze casus je geprikkeld?

Wij geven jou graag een dieper inzicht over de werkwijze van Houben Souren en we bespreken graag de mogelijkheden. We denken graag met je mee en kijken samen wat die jouw bedrijf nodig heeft.

 

 

Voorbeeld casus downloaden

Bedankt voor uw interesse in de producten en diensten van Houben Souren. Vul het onderstaande formulier in om deze case te downloaden

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geavanceerde lichtinstallaties voor MECC Maastricht

Voor het onlangs gerenoveerde MECC in Maastricht mocht Houben Souren in samenwerking met Elation in twee auditoria geavanceerde lichtinstallaties plaatsen. Lees hier verder voor de details van deze casus.

Hybride Congres - Deltacommissie

Een congres organiseren ondanks de steeds veranderende maatregelen, kan dat? Vorige week werd in het MECC het bewijs geleverd dat dit op een veilige manier te organiseren valt. Tijdens dit hybride event waren er fysieke bezoekers maar werd de wowfactor ook overgebracht op het online publiek middels een volledig custom online...

Nieuwe raadzaal gemeente Beekdaelen

Op 1 januari 2019 gingen de gemeenten Onderbanken, Nuth en Schinnen samen tot een nieuwe gemeente; de gemeente Beekdaelen. De bestaande raadzaal van het gemeentehuis in Nuth moest aangepast en compleet vernieuwd worden. Een belangrijk onderdeel was het vernieuwen van de discussie-installatie en de audiovisuele techniek. Na een gedegen selectieprocedure...

The Maastricht Debate

In aanloop naar de Europese verkiezingen vond in het Theater aan het Vrijthof onlangs The Maastricht Debate plaats. Vijf politieke leiders, die allemaal voorzitter van de Europese Commissie willen worden, gingen met elkaar in debat. Voor een jong publiek, voornamelijk bestaande uit studenten, en onder toeziend oog van nationale en...

Petrochemical Pipeline Services

In samenwerking met Soons Interieurbouw hebben wij voor Petrochemical Pipeline Services (PPS) de (audiovisuele) kantoorinrichting verzorgd. Petrochemical Pipeline Services (PPS) gevestigd in Elsloo, verleent diverse diensten rond pijpleidingen.

Meer weten?

Wil je meer weten over Houben Souren, onze oplossingen, uitgevoerde projecten of een van onze producten? Neem dan direct contact op met onze specialist!

Etienne Souren

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?

Wil jij op de hoogte blijven van laatste releases en de producten en projecten van Houben Souren. Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief. Bevalt de nieuwsbrief je niet, dan kun je je altijd weer afmelden.
 

Catalogus aanvragen

Meer weten over onze audiovisuele oplossingen, zoals de technische details? Laat je gegevens achter en ontvang onze online catalogus.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.