Psychiatrie van de toekomst Psychiatrie van de toekomst Blik op de toekomst

Psychiatrie van de toekomst

Van woensdag 3 tot en met vrijdag 5 april vindt het voorjaarscongres van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP) plaats in MECC Maastricht. Aan het evenement dat deze 47ste editie het thema: ‘Psychiatrie van de Toekomst’ draagt, nemen zo’n 2300 psychiaters deel.

Achter de coulissen

Blik op de toekomst

Tijdens het drie dagen durende congres wordt volop ruimte geboden om thema’s en kwesties te bespreken via wetenschappelijke bijdrages, discussies en workshops. Allemaal ondersteunt door Houben Souren, met vooruitstrevende licht- video- en geluidstechniek weten wij het audiovisuele deel van het congres in goede banen te leiden.

Voor de coulissen

Spreker in de spotlight

Deze 47ste editie focust zich op vragen als; ‘Hoe ziet de toekomst van de psychiatrie eruit?’ en ‘Kunnen we behandelmogelijkheden verbeteren of is herstel het nieuwe ideaal?’  De verschillende thema’s worden door tal van sprekers omlijst. Zowel de sprekers in het centrale Auditorium als de sprekers tijdens de verschillende kleinere parallelsessies maken veelvuldig gebruik van de audiovisuele techniek van Houben Souren.

Kick-off

Mooi voorbeeld is de grootse openingsbijeenkomst die de start van het congres inluidt. Vanwege het groot aantal deelnemers vindt deze niet plaats in één zaal maar, maar liefst in beide auditoriums van MECC Maastricht. Door de scheidingswand tussen beide auditoriums te openen wordt een doorkijk gecreëerd en worden de twee gecombineerd tot één. Op deze manier kunnen 1100 mensen in het eerste en nog eens 600 mensen in het tweede auditorium gezamenlijk de grootse opening volgen.

Soft edge blending

In beide zalen verzorgde Houben Souren een groot projectiescherm zodat de kick-off voor alle deelnemers optimaal te volgen is. Daarbij maken we maximaal gebruik van het aanzienlijke formaat van de zaal door te kiezen voor videoprojectie met ‘soft edge blending’. Soft edge blending is een methode waarbij twee of meer projectoren samen worden gebruikt. De randen van beide projecties overlappen elkaar, waarbij er gezorgd wordt voor een naadloze, onzichtbare overgang. Op deze manier ontstaat er één geheel. Op deze manier kunnen we een combinatie maken van de camerabeelden die we real-time maken van het podium, met de vooraf aangeleverde presentatie van de spreker. Zo kunnen alle aanwezigen de spreker zien via het grote scherm en tegelijkertijd zijn of haar presentatie volgen op datzelfde scherm.

Challenge

Bij de toekomst van de psychiatrie -het thema van dit congres- hoort ook ‘out-of-the-box’ denken, verkennen van nieuwe methoden en leren van andere vakgebieden. Daarom vindt tijdens het voorjaarscongres een zogenaamde ‘Challenge’ plaats. Aan de hand van drie vraagstukken, gaan 36 studenten en young professionals verdeelt in verschillende teams gedurende 30 uur non-stop aan de slag om die toekomst handen en voeten te geven.

Live interactie

Tijdens de openingsbijeenkomst wordt ook voor deze Challenge het startschot gegeven. De technici van Houben Souren brengen een interactieve liveverbinding tot stand tussen het Auditorium en de ‘challenge room’ elders op de beursvloer. Zodat iedereen de start van het project live kan volgen.

Digital signage

Met een congrescentrum dat 30.000 m2 aan beursruimte biedt, tientallen lezingen, workshops, groepsdiscussies en trainingssessies en meer dan 2300 deelnemers is goede bewegwijzering cruciaal. Ook hier speelt Houben Souren een belangrijke rol, door middel van op maat gemaakte digitale bewegwijzering.

Met de druk van een knop

Op 9 strategische plekken in het gebouw vinden deelnemers aan het congres digitale plattegronden weergeven op grote schermen. Al deze schermen zijn eenvoudig te bedienen door middelen van touchscreenbediening. Op die manier vinden deelnemers de sessie of locatie waar naar ze op zoek zijn, snel en simpel met de druk van een knop. Bovendien is digitale bewegwijzering ideaal om last-minute wijzingen te kunnen verwerken. Zo werden na het uitlopen van de openingssessie, de starttijden van de daaropvolgende parallelsessies simpelweg aangepast. Zodat alle informatie meteen weer up-to-date is en alle aanwezigen direct over de juiste informatie beschikken.

Expositie

Tijdens het congres vindt er naast een wetenschappelijke programma ook een expositie plaats. Tijdens deze expositie kunnen standhouders zoals uitgeverijen, GGZ-instellingen, detacheringbureaus en farmaceutische bedrijven in contact komen met congresbezoekers.

Full-service

En ook hier verzorgt Houben Souren de gepaste audiovisuele ondersteuning. Van beeldscherm tot draadloze microfoon en van sfeervolle verlichting tot het juiste geluid. In samenwerking met MECC Maastricht kunnen standhouders in een speciaal voor standhouders ingerichte webshop, alle benodigde AV-materialen reserveren. MECC Maastricht en Houben Souren zorgen ervoor dat alles op het gewenste tijdstip startklaar staat. Standhouders hebben er verder geen omkijken naar en Houben Souren weet in samenwerking met MECC Maastricht een uitstekende service te verlenen.

Tour guide

Te midden van deze drukbezocht expositieruimte werden ook een aantal presentaties gegeven. Maar hoe geef je midden op een levendige beursvloer een presentatie die voor alle deelnemers goed te volgen is? Voor Houben Souren geen probleem! Wij verzorgden speciale rondleidingsets, die ervoor zorgen dat iedere deelnemer elk gesproken woord perfect hoort, zelfs in een lawaaierige omgeving.

De rondleidingsets bestaan uit een bodypack voor de spreker met daarop aangesloten een headset microfoon. Alle luisteraars krijgen een kinbeugelontvanger, die het signaal ontvangt van de microfoon. Op deze manier kunnen alle deelnemers de presentatie woord voor woord volgen zonder last te hebben van storende omgevingsgeluiden.

Totaalpakket

Of het nu gaat om een goed verstaanbare presentatie midden op een drukke beursvloer, live interactie met de andere kant van de beursvloer of een prachtige video op een extra groot scherm, Houben Souren zorgt ervoor. Met uitgebalanceerd geluid, licht en beeldtechniek helpen wij onze klanten een evenement te creëren dat indruk maakt.

Heeft deze case je geprikkeld?

Wij geven jou graag meer informatie over deze case, of de mogelijkheden voor jouw eigen evenement.

 

Voorbeeld casus downloaden

Bedankt voor uw interesse in de producten en diensten van Houben Souren. Vul het onderstaande formulier in om deze case te downloaden

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geavanceerde lichtinstallaties voor MECC Maastricht

Voor het onlangs gerenoveerde MECC in Maastricht mocht Houben Souren in samenwerking met Elation in twee auditoria geavanceerde lichtinstallaties plaatsen. Lees hier verder voor de details van deze casus.

Hybride Congres - Deltacommissie

Een congres organiseren ondanks de steeds veranderende maatregelen, kan dat? Vorige week werd in het MECC het bewijs geleverd dat dit op een veilige manier te organiseren valt. Tijdens dit hybride event waren er fysieke bezoekers maar werd de wowfactor ook overgebracht op het online publiek middels een volledig custom online...

Nieuwe raadzaal gemeente Beekdaelen

Op 1 januari 2019 gingen de gemeenten Onderbanken, Nuth en Schinnen samen tot een nieuwe gemeente; de gemeente Beekdaelen. De bestaande raadzaal van het gemeentehuis in Nuth moest aangepast en compleet vernieuwd worden. Een belangrijk onderdeel was het vernieuwen van de discussie-installatie en de audiovisuele techniek. Na een gedegen selectieprocedure...

The Maastricht Debate

In aanloop naar de Europese verkiezingen vond in het Theater aan het Vrijthof onlangs The Maastricht Debate plaats. Vijf politieke leiders, die allemaal voorzitter van de Europese Commissie willen worden, gingen met elkaar in debat. Voor een jong publiek, voornamelijk bestaande uit studenten, en onder toeziend oog van nationale en...

Petrochemical Pipeline Services

In samenwerking met Soons Interieurbouw hebben wij voor Petrochemical Pipeline Services (PPS) de (audiovisuele) kantoorinrichting verzorgd. Petrochemical Pipeline Services (PPS) gevestigd in Elsloo, verleent diverse diensten rond pijpleidingen.

Meer weten?

Wil je meer weten over Houben Souren, onze oplossingen, uitgevoerde projecten of een van onze producten? Neem dan direct contact op met onze specialist!

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?

Wil jij op de hoogte blijven van laatste releases en de producten en projecten van Houben Souren. Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief. Bevalt de nieuwsbrief je niet, dan kun je je altijd weer afmelden.
 

Catalogus aanvragen

Meer weten over onze audiovisuele oplossingen, zoals de technische details? Laat je gegevens achter en ontvang onze online catalogus.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.