Nieuwsredactie Nieuwsredactie Overzicht

Nieuwsredactie

Voor de Nederlandse Omroep Stichting (NOS) heeft Houben Souren tientallen LED schermen, maar ook een 3×2 videowall geïnstalleerd op de nieuwsvloer. Hierdoor kunnen de 700 medewerkers van de omroep perfect overzicht houden op de diverse televisie-media in de wereld.

Achter de coulissen

Overzicht

Voor elke nieuwsredactie is het van groot belang snel een overzicht van de berichtgeving te hebben. Voor de televisie-nieuwsdiensten gebeurt dat vooral door internet en andere (inter)nationale media scherp in de gaten te houden.
Op de redactie tref je daarom heel veel (LED) beeldschermen aan. Elk scherm met een ander tv-station.

Voor de coulissen

Over de NOS

Zo ook bij de NOS, de Nederlandse Omroep Stichting. Gezien het belang van een goede en adequate nieuwsvoorziening zijn nagenoeg alle verschillende nieuwsredacties gecentraliseerd op 1 grote nieuwsvloer (denk hierbij aan nieuws, sport en evenementen). In dit zenuwcentrum van journalisten, redacteuren en presentatoren is het 24/7 bedrijvigheid, immers het nieuws stopt nooit. Zo’n zevenhonderd journalisten en andere medewerkers verzorgen de uitzendingen van onder andere het NOS Journaal.
Met de toename van het aantal televisie-media bestond er bij de NOS behoefte aan een aanzienlijke uitbreiding van het aantal (LED)beeldschermen op verschillende plekken op de nieuwsredactie.

De opdracht

Houben Souren heeft deze opdracht van de NOS gegund gekregen op basis van haar specifieke kwaliteiten namelijk deskundigheid een goede prijs-/ kwaliteitverhouding maar vooral persoonlijke aanpak en cultuur. Gezien de complexiteit van de opdracht, het nieuws gaat immers altijd door, waren dit belangrijke argumenten om voor Houben Souren te kiezen.

Overlast beperken

Om deze opdracht zonder overlast en snel te vervullen heeft Houben Souren een plan van aanpak opgesteld waarbij de werkzaamheden met mogelijk geluidsoverlast (zoals boren) gedurende de nacht werden ingedeeld en de overige werkzaamheden overdag konden plaatsvinden.

Binnen 1 week heeft Houben Souren in nauw overleg met de hoofdredactie 30 Samsung LED schermen en verschillende ophang constructies geïnstalleerd, alsmede een 3×2 videowall. Op deze manier kon het werk zonder noemenswaardige overlast worden uitgevoerd. Het nieuws gaat immers altijd door…

Heeft u ook een bijzonder specifieke vraag? Moet uw kantoor- of vergaderruimte ook aan een aantal unieke eisen voldoen? Wij denken graag met u mee!

Heeft deze case je geprikkeld?

Wij geven jou graag een dieper inzicht over de werkwijze van Houben Souren en we bespreken graag de mogelijkheden voor jouw eigen evenement.

 

Voorbeeld casus downloaden

Bedankt voor uw interesse in de producten en diensten van Houben Souren. Vul het onderstaande formulier in om deze case te downloaden

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

65 jaar BBB

De oudste horecavakbeurs van Nederland, BBB Maastricht, viert dit jaar haar 65e verjaardag. De drie dagen durende jubileumeditie vond plaats in MECC Maastricht. Met meer dan 125 verschillende programma-elementen zoals workshops en masterclasses, ruim 400 exposanten en meer dan 15.000 horecaprofessionals uit Nederland, België en Duitsland was ook deze editie...

The Maastricht Debate

In aanloop naar de Europese verkiezingen vond in het Theater aan het Vrijthof onlangs The Maastricht Debate plaats. Vijf politieke leiders, die allemaal voorzitter van de Europese Commissie willen worden, gingen met elkaar in debat. Voor een jong publiek, voornamelijk bestaande uit studenten, en onder toeziend oog van nationale en...

Rabobank Prinsjesdaglezing

Op woensdag 18 september nodigden de Limburgse Rabobanken hun klanten uit voor de jaarlijkse Prinsjesdaglezing. Tijdens Prinsjesdag wordt de miljoenennota gepresenteerd in Den Haag. Maar wat betekent dat voor mijn individuele situatie? Rabobank vertelde het haar klanten tijdens dit event in Theaterhotel De Oranjerie.

Meer weten?

Wil je meer weten over Houben Souren, onze oplossingen, uitgevoerde projecten of een van onze producten? Neem dan direct contact op met onze specialist!

Joshua Willems

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?

Wil jij op de hoogte blijven van laatste releases en de producten en projecten van Houben Souren. Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief. Bevalt de nieuwsbrief je niet, dan kun je je altijd weer afmelden.
 

Catalogus aanvragen

Meer weten over onze audiovisuele oplossingen, zoals de technische details? Laat je gegevens achter en ontvang onze online catalogus.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.