Culinair belevingsconcept Culinair belevingsconcept Audiovisueel totaalconcept

Culinair belevingsconcept

Pop-up belevings concept Mees ddc vond dit jaar voor de vijfde maal plaats en ditmaal verspreid over enkele weekenden in Kerkrade.

Mees ddc staat voor dissapearing dining club en wordt periodiek georganiseerd door Van Melick the catering company. Dit jaar in de Rodahal, waar een spraakmakende box werd gecreëerd met allerlei fantastische gerechten en heerlijke wijnen.

Achter de coulissen

Audiovisueel totaalconcept

Houben Souren ontwikkelde een audiovisuele oplossing op maat speciaal voor MEES in a box.

Het visuele entertainment in the box werd gecreëerd door de inzet van twee ultra brede projectieschemren van 20 meter lang en 4 meter hoog. Door middel van vier 20.000 ansilumen projectoren in soft-edge opstelling werden 4K beelden getoond. Beeld, geluid en licht werden door middel van een mediaserver in tijd per gerecht uitgespeeld.

Voor de coulissen

3D ontwerp

Houben Souren heeft zich, als partner van Van Melick the catering company, ingezet om het concept vorm te geven. Met in eerste instantie een ontwerp tekening dat als uitgangspunt diende voor de verdere ontwikkeling en de uiteindelijke opbouw. Door middel van een 3D-tekening werd een nauwkeurige driedimensionale weergave van het totaalconcept gevisualiseerd zodat alle betrokken partijen vooraf een duidelijk beeld kregen van hoe het eindresultaat eruit kwam te zien.

Moving table

Deze editie van Mees werd gekozen voor een waanzinnig verrassend diner op 1,5 meter afstand waarbij per gerecht een compleet opgemaakt tafelblad van 20 meter lang, in zijn geheel werd binnengereden. Een ware beleving met levende kippen en vissen als decoratie materiaal. Per gerecht zorgde de content, die door Dutch Customs vooraf zorgvuldig samengesteld was, dat de beleving compleet werd.

Techniek van A tot Z

Binnen dit totaalconcept zorgden we eerst voor een goede basis, te beginnen met een complete truss-constructie in de nok van de zaal, waaraan alle techniek kwam te hangen. Hier vonden alle beamers, lampen en speakers hun plek. Daarnaast verzorgden we diverse gordijnen en backdrops voor zowel de box als ook de afscherming van de keuken. Tevens werd een complete DJ set voorzien voor de live diskjockey.

Maar daar houdt het niet op, ook de zorg voor de stroomvoorziening was in onze handen, niet alleen voor de techniek, maar bijvoorbeeld ook voor de warmhoudlampen en de apparatuur in de keuken.

Quiz

Het avondvullend programma werd naast visuals en muziek clips, opgevuld door een live quiz met een heuse quizmaster van TreaT. Het quiz beeld werd als een picture in picture in beeld gebracht op de grote schermen. De avond eindigde met een DJ die met dj booth op de “moving table” binnengereden werd en een live set voor de gasten ten gehore bracht.

Een onvergetelijke culinaire avond

We mogen terugkijken op een bijzonder geslaagde editie van MEES ddc. Vier volledig uitverkochte weekenden, een perfecte samenwerking met partners en een spectaculair, technisch top uitgevoerd evenement! Heb jij binnenkort ook een evenement op de planning? Laat de techniek aan ons over. Wij kennen alle mogelijkheden en toepassingen van audiovisuele techniek. Houben Souren heeft niet alleen de apparatuur in huis waarmee jij je evenement een onvergetelijke belevenis kunt maken, maar ook de mensen die weten wat je ermee kunt. Wij helpen je graag!

Foto credits: Kleurstof | Maurice Vinken

Aftermovie

Van de 12 uitverkochte avonden MEES in a box is een korte aftermovie gemaakt.
Bekijk deze hier en geniet na van dit unieke event.

Video afspelen

Heeft deze casus je geprikkeld?

Wij geven jou graag een dieper inzicht over de werkwijze van Houben Souren en we bespreken graag de mogelijkheden. We denken graag met je mee en kijken samen wat die jouw bedrijf nodig heeft.

 

 

Voorbeeld casus downloaden

Bedankt voor uw interesse in de producten en diensten van Houben Souren. Vul het onderstaande formulier in om deze case te downloaden

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geavanceerde lichtinstallaties voor MECC Maastricht

Voor het onlangs gerenoveerde MECC in Maastricht mocht Houben Souren in samenwerking met Elation in twee auditoria geavanceerde lichtinstallaties plaatsen. Lees hier verder voor de details van deze casus.

Hybride Congres - Deltacommissie

Een congres organiseren ondanks de steeds veranderende maatregelen, kan dat? Vorige week werd in het MECC het bewijs geleverd dat dit op een veilige manier te organiseren valt. Tijdens dit hybride event waren er fysieke bezoekers maar werd de wowfactor ook overgebracht op het online publiek middels een volledig custom online...

Nieuwe raadzaal gemeente Beekdaelen

Op 1 januari 2019 gingen de gemeenten Onderbanken, Nuth en Schinnen samen tot een nieuwe gemeente; de gemeente Beekdaelen. De bestaande raadzaal van het gemeentehuis in Nuth moest aangepast en compleet vernieuwd worden. Een belangrijk onderdeel was het vernieuwen van de discussie-installatie en de audiovisuele techniek. Na een gedegen selectieprocedure...

The Maastricht Debate

In aanloop naar de Europese verkiezingen vond in het Theater aan het Vrijthof onlangs The Maastricht Debate plaats. Vijf politieke leiders, die allemaal voorzitter van de Europese Commissie willen worden, gingen met elkaar in debat. Voor een jong publiek, voornamelijk bestaande uit studenten, en onder toeziend oog van nationale en...

Petrochemical Pipeline Services

In samenwerking met Soons Interieurbouw hebben wij voor Petrochemical Pipeline Services (PPS) de (audiovisuele) kantoorinrichting verzorgd. Petrochemical Pipeline Services (PPS) gevestigd in Elsloo, verleent diverse diensten rond pijpleidingen.

Meer weten?

Wil je meer weten over Houben Souren, onze oplossingen, uitgevoerde projecten of een van onze producten? Neem dan direct contact op met onze specialist!

Etienne Souren

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?

Wil jij op de hoogte blijven van laatste releases en de producten en projecten van Houben Souren. Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief. Bevalt de nieuwsbrief je niet, dan kun je je altijd weer afmelden.
 

Catalogus aanvragen

Meer weten over onze audiovisuele oplossingen, zoals de technische details? Laat je gegevens achter en ontvang onze online catalogus.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.