"Hybride vergaderen is de nieuwe norm." "Hybride vergaderen is de nieuwe norm." Achter de schermen

"Hybride vergaderen is de nieuwe norm."

Op de Brightlands Chemelot Campus hebben huurders de beschikking over de nieuwste videoconferentie-apparatuur. Manager Facility Services Raymond van der Borgh vertelt waarom hij denkt dat Brightlands zo het vergaderen van de toekomst mogelijk maakt.

‘Hybride vergaderen is de nieuwe norm.’

Achter de coulissen

Achter de schermen

“Brightlands Chemelot Campus is dé vestigingsplaats voor bedrijven en onderwijs- en onderzoeksorganisaties in chemie en materialen”, begint Raymond van der Borgh, sinds 2021 Manager Facility Services. Hierbij wordt door de community samengewerkt aan nieuwe materialen en oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen op het gebied van duurzaamheid en gezondheid. Om dit te faciliteren worden gebouwen o.a. voorzien van vergaderruimten die hybride vergaderen mogelijk maken. Er is een grote verscheidenheid aan gebruikers op de Campus, zowel intern en extern. Ze gebruiken een veelvoud aan systemen en die willen we natuurlijk allemaal optimaal faciliteren.”

Voor de coulissen

Nieuwe wijze van vergaderen

Het gebruik van Microsoft Teams heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. Van der Borgh verwacht dat het blijvende gevolgen heeft voor de wijze waarop organisaties vergaderen en de functie van bedrijfsruimtes. “Veel bedrijven zoeken nog naar een balans, maar dat hybride de nieuwe norm is op het gebied van overleggen, is wel duidelijk. Binnen een paar klikken kun je een klant of collega in India of Venezuela in de ogen kijken.

Diverse vergaderruimtes zijn uitgerust met 2 monitoren. Dit is perfect voor een Hybride vergadering. De linker monitor zal de presentatie full screen presenteren en de rechter monitor brengt de online deelnemers in beeld.

Inzicht in bezetting en gebruiksvriendelijk

“Het komt nu regelmatig voor dat een ruimte wel gereserveerd wordt, maar dat de vergadering niet of toch volledig online plaats vindt. Als er van nu af aan niemand incheckt binnen een bepaalde tijd na aanvang van de vergadering, wordt de ruimte weer vrijgegeven door het systeem. Dat levert een nog scherper beeld op van de bezettingsgraad van de vergaderruimten van Brightlands.”

“Dit is bij uitstek een product waarbij het gebruikersgemak erg hoog is. Het werkt heel eenvoudig. Of dat nou Microsoft Teams, Zoom of Webex is of een ander programma. Daarbij werkt de bediening via de tablet heel intuïtief.”

Strakke afwerking en duurzaam

Kabels die zoekraken, aansluitingen die niet werken: iedere facility manager kan er over meepraten. Dat is nu verleden tijd. De apparatuur is namelijk geïntegreerd in de vergadertafel. Dat ziet er niet alleen professioneel en modern uit, het voorkomt ook veel verstoringen. “Het voordeel van de afwerking is daarbij ook dat er weinig onderhoud nodig zal zijn. Er loopt maar 1 kabeltje en dat kan er niet uit worden gehaald. Geen gesleep met eigen kabels of spullen die na afloop van een vergadering in een tas verdwijnen. Het onderhoud wordt dus veel overzichtelijker.”

We zijn onder de indruk van hoe gebruiksvriendelijk de videoconferentie-apparatuur werkt: “Als je een ruimte binnenkomt, gaat via de bewegingssensor de apparatuur aan. Daarnaast zie je meteen op het scherm welke vergaderingen er die dag gepland staan. Dat is ook zichtbaar op een scherm naast de deur. Zodra er geen beweging meer is zal de apparatuur ook weer automatisch uitgeschakeld worden.

Vaste partner nu en in de toekomst

Houben Souren is al sinds jaar en dag een vaste partner van Brightlands Chemelot Campus. “Mijn ervaring is dat als je vragen hebt, medewerkers van Houben Souren altijd klaar staan om te helpen en te adviseren. Korte lijnen, snel antwoord en betrokken adviseurs: dat is de kracht van Houben Souren.”

“Ik ben ervan overtuigd dat het concept van de Hybride vergaderruimte ervoor gaat zorgen dat gebruikers op een andere manier naar de vorm van meetings gaan kijken”. “Ze kunnen zelf ontdekken welke mogelijkheden er zijn. Dankzij de Hybride vergaderruimte is Brightlands Chemelot Campus klaar voor de vergadering van de toekomst.”

Heeft deze casus je geprikkeld?

Wij geven jou graag een dieper inzicht over de werkwijze van Houben Souren en we bespreken graag de mogelijkheden. We denken graag met je mee en kijken samen naar de beste oplossing voor jouw bedrijf.

 

 

Voorbeeld casus downloaden

Bedankt voor uw interesse in de producten en diensten van Houben Souren. Vul het onderstaande formulier in om deze case te downloaden

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geavanceerde lichtinstallaties voor MECC Maastricht

Voor het onlangs gerenoveerde MECC in Maastricht mocht Houben Souren in samenwerking met Elation in twee auditoria geavanceerde lichtinstallaties plaatsen. Lees hier verder voor de details van deze casus.

Hybride Congres - Deltacommissie

Een congres organiseren ondanks de steeds veranderende maatregelen, kan dat? Vorige week werd in het MECC het bewijs geleverd dat dit op een veilige manier te organiseren valt. Tijdens dit hybride event waren er fysieke bezoekers maar werd de wowfactor ook overgebracht op het online publiek middels een volledig custom online...

Nieuwe raadzaal gemeente Beekdaelen

Op 1 januari 2019 gingen de gemeenten Onderbanken, Nuth en Schinnen samen tot een nieuwe gemeente; de gemeente Beekdaelen. De bestaande raadzaal van het gemeentehuis in Nuth moest aangepast en compleet vernieuwd worden. Een belangrijk onderdeel was het vernieuwen van de discussie-installatie en de audiovisuele techniek. Na een gedegen selectieprocedure...

The Maastricht Debate

In aanloop naar de Europese verkiezingen vond in het Theater aan het Vrijthof onlangs The Maastricht Debate plaats. Vijf politieke leiders, die allemaal voorzitter van de Europese Commissie willen worden, gingen met elkaar in debat. Voor een jong publiek, voornamelijk bestaande uit studenten, en onder toeziend oog van nationale en...

Petrochemical Pipeline Services

In samenwerking met Soons Interieurbouw hebben wij voor Petrochemical Pipeline Services (PPS) de (audiovisuele) kantoorinrichting verzorgd. Petrochemical Pipeline Services (PPS) gevestigd in Elsloo, verleent diverse diensten rond pijpleidingen.

Meer weten?

Wil je meer weten over Houben Souren, onze oplossingen, uitgevoerde projecten of een van onze producten? Neem dan direct contact op met onze specialist!

Joshua Willems

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?

Wil jij op de hoogte blijven van laatste releases en de producten en projecten van Houben Souren. Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief. Bevalt de nieuwsbrief je niet, dan kun je je altijd weer afmelden.
 

Catalogus aanvragen

Meer weten over onze audiovisuele oplossingen, zoals de technische details? Laat je gegevens achter en ontvang onze online catalogus.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.