Videoconferencen in alle ruimtes Videoconferencen in alle ruimtes 1000 kilometer van elkaar verwijderd en toch dichtbij

Videoconferencen in alle ruimtes

Numidia had een multifunctionele en vooral gebruiksvriendelijke oplossing nodig om te presenteren en videoconferencen in alle ruimtes. In eerste instantie hadden ze geen duidelijk beeld van wat ze wilden, enkel wat ze wilden bereiken. Livestreamen en videoconferencing moest mogelijk zijn, gebruiksvriendelijkheid, bedrijfszekerheid en veelzijdigheid waren kernpunten.

Achter de coulissen

1000 kilometer van elkaar verwijderd en toch dichtbij

De oplossing bestaat o.a. uit het BlueJeans platform. Door deze videoconferencing dienst volledig te integreren in alle vergaderruimtes kan men eenvoudig videoconference sessies opzetten variërend van 1 op 1 meetings, tot meetings met 100 personen. Door gebruik te maken van Dolby microfoons en luidsprekers is overal een helder geluid hoorbaar. Hierdoor lijkt het net of men een écht gesprek heeft met elkaar, terwijl men in feite vaak duizenden kilometers van elkaar verwijderd is. BlueJeans tackelt tevens de livestream eis, via BlueJeans kan men live alle andere kantoren bekijken (en de audio indien gewenst uitschakelen).

Voor de coulissen

Numidia Herten

Onlangs heeft Houben Souren een groot aantal audiovisuele middelen geïnstalleerd in het nieuwbouw hoofdkantoor van Numidia te Herten. Door meerdere gesprekken met de opdrachtgever en diverse opties naast elkaar te leggen kreeg Houben Souren een beter beeld van de wens van opdrachtgever. Houben Souren heeft dit beeld vervolgens vertaald naar een oplossing. Numidia heeft deze oplossing zelf ervaren middels een testopstelling voordat de uiteindelijke beslissing werd genomen, om volledig achter hun keuze te staan. Hierdoor is de geleverde oplossing geen verrassing, maar een realisatie van de initiële visie van Numidia.

Boardroom

In de Boardroom is gebruik gemaakt van het Polycom Director videoconferencing systeem, gekoppeld aan BlueJeans. Dit systeem focust via drie camera’s op de daadwerkelijke spreker en maakt elke vergadering persoonlijk, ook wanneer er tien personen aan tafel zitten.
De echte Eyecatcher is de videowall in de kantoorruimte, bestaande uit 3×3 schermen met een vrijwel onzichtbare rand. Hierdoor vormen ze samen een groot 4K scherm van 350 x 200cm. De videowall laat een diversiteit aan informatie zien, met aan de bovenkant telkens realtime wisselkoersinformatie (van levensbelang voor Numidia). Via een touchscreen kan bepaald worden wat er op de videowall zichtbaar is.

Uiteraard is ook rekening gehouden met presentatiemogelijkheden. In alle ruimtes kan men draadloos presenteren, of via HDMI content naar de schermen sturen.

Alle vestigingen van Numidia

Ook alle buitenlandse vestigingen zijn door Houben Souren onder handen genomen. Overal staat inmiddels een Dolby Conference Kit bestaande uit een Dolby Conference Phone, computer en camera. Zo kan men vanuit Roermond in real-time vergaderen met de buitenlandse vestigingen zonder in te leveren op beeld- en geluidskwaliteit.
Om het overzicht te behouden voor de medewerkers van Numidia heeft Houben Souren een LeftClick ruimte reserveringssysteem geïnstalleerd. Via schermen aan de buitenkant van alle vergaderruimtes is in één oogopslag te zien of een ruimte al dan niet bezet is. Indien de ruimte vrij is, kan deze on-the-fly gereserveerd worden zodat men niet gestoord wordt.

Verder zorgt een narrowcasting systeem voor up-to-date informatie en worden bezoekers welkom geheten op de videowall.

Over Numidia

Numidia is een internationaal handelsbedrijf in standaard zuivelproducten en heeft klanten in meer dan 100 landen wereldwijd. Door een diepgaande en up-to-date kennis van de zuivelmarkt zijn ze tevens de juiste partner om advies te geven aan zowel klanten als leveranciers. Het hoofdkantoor is gevestigd in Herten (Roermond). Hiernaast hebben ze vestigingen in Montevideo, Dallas, Melbourne en Singapore.

Han van Hagen | Managing Director Numidia

“Houben Souren heeft ons uitstekend geholpen om een state of the art AV-systeem te implementeren. Een systeem dat niet alleen video-conferencing mogelijk maakt, maar ons ook in staat stelt om één wereldwijd virtueel kantoor te realiseren. Het is een alles omvattend systeem geworden dat toch heel eenvoudig in bediening is. Klasse.”

Heeft deze case je geprikkeld?

Wij geven jou graag een dieper inzicht over de werkwijze van Houben Souren en we bespreken graag de mogelijkheden voor de kantoorinrichting die jouw bedrijf nodig heeft.

 

Voorbeeld casus downloaden

Bedankt voor uw interesse in de producten en diensten van Houben Souren. Vul het onderstaande formulier in om deze case te downloaden

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geavanceerde lichtinstallaties voor MECC Maastricht

Voor het onlangs gerenoveerde MECC in Maastricht mocht Houben Souren in samenwerking met Elation in twee auditoria geavanceerde lichtinstallaties plaatsen. Lees hier verder voor de details van deze casus.

Hybride Congres - Deltacommissie

Een congres organiseren ondanks de steeds veranderende maatregelen, kan dat? Vorige week werd in het MECC het bewijs geleverd dat dit op een veilige manier te organiseren valt. Tijdens dit hybride event waren er fysieke bezoekers maar werd de wowfactor ook overgebracht op het online publiek middels een volledig custom online...

Nieuwe raadzaal gemeente Beekdaelen

Op 1 januari 2019 gingen de gemeenten Onderbanken, Nuth en Schinnen samen tot een nieuwe gemeente; de gemeente Beekdaelen. De bestaande raadzaal van het gemeentehuis in Nuth moest aangepast en compleet vernieuwd worden. Een belangrijk onderdeel was het vernieuwen van de discussie-installatie en de audiovisuele techniek. Na een gedegen selectieprocedure...

The Maastricht Debate

In aanloop naar de Europese verkiezingen vond in het Theater aan het Vrijthof onlangs The Maastricht Debate plaats. Vijf politieke leiders, die allemaal voorzitter van de Europese Commissie willen worden, gingen met elkaar in debat. Voor een jong publiek, voornamelijk bestaande uit studenten, en onder toeziend oog van nationale en...

Petrochemical Pipeline Services

In samenwerking met Soons Interieurbouw hebben wij voor Petrochemical Pipeline Services (PPS) de (audiovisuele) kantoorinrichting verzorgd. Petrochemical Pipeline Services (PPS) gevestigd in Elsloo, verleent diverse diensten rond pijpleidingen.

Meer weten?

Wil je meer weten over Houben Souren, onze oplossingen, uitgevoerde projecten of een van onze producten? Neem dan direct contact op met onze specialist!

Joshua Willems

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?

Wil jij op de hoogte blijven van laatste releases en de producten en projecten van Houben Souren. Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief. Bevalt de nieuwsbrief je niet, dan kun je je altijd weer afmelden.
 

Catalogus aanvragen

Meer weten over onze audiovisuele oplossingen, zoals de technische details? Laat je gegevens achter en ontvang onze online catalogus.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.