Jubileumeditie blijft vernieuwen Jubileumeditie blijft vernieuwen Audiovisueel advies op maat

Jubileumeditie blijft vernieuwen

Vijfenzestig jaar BBB is een mijlpaal. De BBB-vakbeurs is een onderdeel van het bredere BBB-platform, dat het hele jaar door activiteiten organiseert en daarmee blijft inspelen op vernieuwingen en ontwikkelingen in de horecasector. Dit alles bereikt een hoogtepunt tijdens de beursdagen. De BBB is bij uitstek de plek om je laten inspireren en natuurlijk vakgenoten te ontmoeten.

Achter de coulissen

Audiovisueel advies op maat

Als vaste AV-leverancier van MECC Maastricht mocht Houben Souren meedenken over de audiovisuele invulling van diverse beurselementen. Tijdens deze editie van de BBB mochten we onze expertise inzetten op een aantal punten, zo tekenden we voor de liveregistratie van de kookdemonstraties en -wedstrijden. En creëerden we een ware beleving voor bezoekers met het beeld, licht en geluid.

Voor de coulissen

Van Food Forrest naar Beverage Beach

Met meer dan 125 programma-elementen en ruim 400 exposanten is de vakbeurs verdeeld in drie verschillende themapleinen om het voor bezoekers overzichtelijk te houden. De grootste deel van de beursvloer wordt in beslag genomen door het themaplein Food Forrest. In Food Forrest draait alles om eten en om verrassende en pure smaken. Hier maak je kennis met eerlijke en specialistische producten, van wild zwijn tot pas geplukte kruiden en vers fruit.

Ook kunnen bezoekers kennis maken met het themaplein Beverage Beach. In de wereld van Beverage Beach staat drank centraal. Van gezonde smoothies, frisdrank, bier en wijn tot cocktails en sterke distillaten. Tot slot is er het themaplein Folie Culinaire. Folie Culinaire biedt culinaire inspiratie met kook- en productpresentaties voor en door internationale sterrenchefs.

Zintuigen prikkelen

Houben Souren mocht meedenken over de inrichting van de verschillende themapleinen. Zo werd er onder meer aandacht besteed aan de overgangen tussen de themapleinen. Gezocht werd naar een manier om een duidelijk overgang te creëren van het ene plein naar het andere, maar het tegelijkertijd uitnodigend en prikkelend maken. In overleg met MECC Maastricht werd uiteindelijk gekozen voor een oplossing die alle zintuigen prikkelt.

Door projectie, licht, geluid en zelfs geurtechniek te combineren zorgden we voor een bijzondere ervaring.

BBB is belevenis

Wij creëerden verschillende gangen die leiden van het ene naar het andere themaplein. Je loopt naar Beach Beverage door een gang die je meeneemt naar het strand. Met projectie creëerden we een strandlandschap op de wanden en het plafond, het geluid van ruisende zee op de achtergrond en verlichting die de warme gloed van de zon nabootst maken de beleving compleet. Wil je liever weer terug naar Food Forrest? Dan loop je door een bos, inclusief bewegende projectie op het plafond een bijpassende aangename aardse geur en fluitende vogeltjes op de achtergrond. In de gang die leidt naar het themaplein Folie Culinaire maak je al kennis met de topchefs die hier de hoofdrol spelen. De sterrenchefs die je op dit themaplein tegenkomt, lachen je in XL-formaat tegemoet.

Kok in beeld

Maar er is meer! Op verschillende plekken op de beursvloer worden kookwedstrijden en -demonstraties gegeven. Jonge Limburgse kooktalenten afgevaardigd door toprestaurants streden bijvoorbeeld om de titel ‘Culinair Talent van Limburg’. Zij namen het in de Chef’s Battle tegen elkaar op.

Houben Souren speelt een belangrijke rol bij het goed in beeld brengen van deze wedstrijd. Om een goed beeld te krijgen van de wedstrijd worden alle handelingen van de jonge chefs door verschillende camera’s vastgelegd. Met een door ons speciaal gebouwde opstelling voorzien van verschillende op afstand bedienbare camera’s konden we de koks vanuit verschillende hoeken filmen en zo alle voorbereidingen achter het fornuis of op de werkbank vastleggen. Al deze livebeelden komen binnen bij onze technici, die schakelen tussen de verschillende videobeelden en creëren zo direct een videofeed die wordt weergegeven op verschillende LCD-schermen in de grote beurshal. Op deze manier kan iedereen het verloop van de wedstrijd optimaal volgen.

Koken op niveau

Op het themaplein Folie Culinair gingen we zelfs nog een stapje verder. Hier brachten we verschillende kookdemonstraties van internationale topchefs in beeld. Ook hier maakten we gebruik van verschillende remote camera’s die de werkzaamheden van de koks vanuit verschillende hoeken vastleggen. Maar hier voegden we daar een ervaren cameraman aan toe, die naar eigen inzicht livebeelden maakte van de kookdemo’s. Bovendien voorzagen we verschillende sterrenchefs en presentatrice Vivian Lataster -die verschillende chef-koks interviewde- van een headset microfoon. Beeld en geluid komen samen bij onze regie en worden samengevoegd tot een videofeed die op verschillende schermen te volgen was, zodat ook hier zoveel mogelijk bezoekers optimaal konden genieten van de kookdemonstraties.

Heeft deze case je geprikkeld?

Wij geven jou graag een dieper inzicht over de werkwijze van Houben Souren en we bespreken graag de mogelijkheden. We denken graag met je mee en kijken samen wat die jouw bedrijf nodig heeft.

 

Voorbeeld casus downloaden

Bedankt voor uw interesse in de producten en diensten van Houben Souren. Vul het onderstaande formulier in om deze case te downloaden

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geavanceerde lichtinstallaties voor MECC Maastricht

Voor het onlangs gerenoveerde MECC in Maastricht mocht Houben Souren in samenwerking met Elation in twee auditoria geavanceerde lichtinstallaties plaatsen. Lees hier verder voor de details van deze casus.

Hybride Congres - Deltacommissie

Een congres organiseren ondanks de steeds veranderende maatregelen, kan dat? Vorige week werd in het MECC het bewijs geleverd dat dit op een veilige manier te organiseren valt. Tijdens dit hybride event waren er fysieke bezoekers maar werd de wowfactor ook overgebracht op het online publiek middels een volledig custom online...

Nieuwe raadzaal gemeente Beekdaelen

Op 1 januari 2019 gingen de gemeenten Onderbanken, Nuth en Schinnen samen tot een nieuwe gemeente; de gemeente Beekdaelen. De bestaande raadzaal van het gemeentehuis in Nuth moest aangepast en compleet vernieuwd worden. Een belangrijk onderdeel was het vernieuwen van de discussie-installatie en de audiovisuele techniek. Na een gedegen selectieprocedure...

The Maastricht Debate

In aanloop naar de Europese verkiezingen vond in het Theater aan het Vrijthof onlangs The Maastricht Debate plaats. Vijf politieke leiders, die allemaal voorzitter van de Europese Commissie willen worden, gingen met elkaar in debat. Voor een jong publiek, voornamelijk bestaande uit studenten, en onder toeziend oog van nationale en...

Petrochemical Pipeline Services

In samenwerking met Soons Interieurbouw hebben wij voor Petrochemical Pipeline Services (PPS) de (audiovisuele) kantoorinrichting verzorgd. Petrochemical Pipeline Services (PPS) gevestigd in Elsloo, verleent diverse diensten rond pijpleidingen.

Meer weten?

Wil je meer weten over Houben Souren, onze oplossingen, uitgevoerde projecten of een van onze producten? Neem dan direct contact op met onze specialist!

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?

Wil jij op de hoogte blijven van laatste releases en de producten en projecten van Houben Souren. Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief. Bevalt de nieuwsbrief je niet, dan kun je je altijd weer afmelden.
 

Catalogus aanvragen

Meer weten over onze audiovisuele oplossingen, zoals de technische details? Laat je gegevens achter en ontvang onze online catalogus.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.