Beacons

Beacons zorgen dat digitale apparaten zoals computers en smartphones draadloos contact met elkaar kunnen maken. Deze nieuwe vorm van technologie kun je inzetten om klanten, gasten of bezoekers van je evenement te informeren of aan te sporen om over te gaan tot actie. Met de gegevens die jij via dit systeem ontvangt krijg je inzicht over aantallen bezoekers en hun gedrag.

Wat zijn beacons?

Een beacon is een klein apparaat – soms net zo klein als een munt – dat door middel van de bluetooth techniek kan zenden en ontvangen. Ze zijn in staat om te communiceren met smartphones binnen 50 meter. Zend reclameboodschappen via pushberichten of navigeer je bezoeker naar de juiste ruimte met behulp van een beacon. De mogelijkheden van dit apparaatje zijn legio. Zet ze in voor positiebepaling of belangrijke, actuele informatie.

Beacons technologie

Omdat de beacons communiceren met bluetooth is de privacy van de ontvangers geborgd. Bovendien verbruiken de beacons nauwelijks energie. Met de geavanceerde Ultra Wide Band techniek kun je op de centimeter nauwkeurig bepalen waar mensen zich bevinden en zelfs de richting waarin ze kijken. Hierdoor krijg je nog meer informatie die je kunt inzetten voor marketing doeleinden.

Houben Souren

Toepassingen beacons

Beacons kunnen op verschillende manieren worden ingezet, bijvoorbeeld voor positiebepaling in een congrescentrum of theater. Of je kunt met behulp van de beacon een interactieve plattegrond of een welkomstbericht sturen. In de horeca wordt het apparaat al ingezet om de menukaart digitaal aan te bieden. Maar ook in de retail kan de beacon worden gebruikt. Laat je klanten afrekenen met een beacon en verzend bijvoorbeeld een persoonlijke aanbieding of extra productinformatie.

Beacons via Houben Souren

Beacons zijn relatief goedkoop in aanschaf. Houben Souren biedt diverse modellen aan met de daarbij behorende ondersteuning. Informeer naar de mogelijkheden of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan.

Catalogus aanvragen

Meer weten over onze audiovisuele oplossingen, zoals de technische details? Laat je gegevens achter en ontvang onze online catalogus.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?

Wil jij op de hoogte blijven van laatste releases en de producten en projecten van Houben Souren. Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief. Bevalt de nieuwsbrief je niet, dan kun je je altijd weer afmelden.
 

Catalogus aanvragen

Meer weten over onze audiovisuele oplossingen, zoals de technische details? Laat je gegevens achter en ontvang onze online catalogus.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.