Amissa muziekspektakel

Amissa

Aan het einde van het vorige jaar, op 24 t/m 27 November, heeft Houben Souren in opdracht van Muziekvereniging Concordia in Meterik de H. Johannes Evangelist kerk mogen omtoveren tot een uniek 180° muziektheater.

Samen met ruim 100 muzikanten en acteurs is hier een spektakel neergezet met uitsluitend lovende recensies.

Houben Souren ontwierp speciaal voor Meterik een vernieuwend en heel bijzonder plan voor licht-, geluid- en videoprojectie.
Spectaculair waren de hypermoderne beeld- en videoprojecties in combinatie met het neogotische kerkinterieur. Amissa vertolkte 100 jaar Limburgse volksgeschiedenis in een spannend familiedrama.

Projectie

Met in totaal 7 beamers hebben wij 9 glas-in-lood ramen omgetoverd tot projectie schermen d.m.v. videomapping, waarmee op ieder raam verschillende content synchroon afgespeeld kon worden zodat alle 9 de ramen als één scherm konden fungeren.

Audio

Verder was het onze taak om zowel alle acteurs, het koor, de fanfare en het combo te versterken en goed verstaanbaar te houden. Iets wat in een Kerk een uitdaging kan zijn.

Door juist gebruik te maken van de akoestiek en strategisch de speakers te plaatsen kon iedere bezoeker genieten van een gebalanceerd geluid, terwijl het volume aangenaam bleef.

Alle scènes zijn door onze audiotechnicus in de VI2000 audio mengtafel voorbereid, zodat het schakelen tussen de microfoons en verschillende scènes vlekkeloos en snel kon gebeuren.

Licht

Tot slot hebben wij het volledige lichtplan gemaakt, zodat in iedere scène de verschillende acteurs en muzikanten die op de linker of rechter catwalk of op het het podium in het midden stonden altijd mooi uitgelicht werden.

Tijdens de oorlog (Razzia) scènes werden de movingheads als zoeklichten ingezet, om de beelden nóg meer kracht bij te zetten.

Een spectaculaire drum-act moest snel het podium op, en af kunnen. Door gebruik te maken van eventspots op accu ging dit in een handomdraai.

Terugkijken

L1 heeft een korte reportage gemaakt. Klik hier om deze terug te kijken: https://limburg.bbvms.com/view/L1_video/5088680.html

Houben Souren

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?

Wil jij op de hoogte blijven van laatste releases en de producten en projecten van Houben Souren. Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief. Bevalt de nieuwsbrief je niet, dan kun je je altijd weer afmelden.
 

Catalogus aanvragen

Meer weten over onze audiovisuele oplossingen, zoals de technische details? Laat je gegevens achter en ontvang onze online catalogus.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.