Herdenking: Slag om Belleau

Ton Derks Advancing, productiebureau voor theater, concerten en evenementen schakelde dit voorjaar Houben Souren in voor een uitermate eervol av-project; het project omvatte de gehele cameraregie bij de 100-jarige oorlogsherdenkingsceremonie in Belleau, Frankrijk plus de plaatsing en aansturing van een XL-Videoscreen van 10×5 meter, ter plaatse.

Even een stukje geschiedenis: “In 1918 vond bij Belleau Frankrijk de slag om Belleau Bos plaats. Het was de eerste georganiseerde tegenaanval van de American Expeditionary Forces (AEF) divisie American Marine Corps, tijdens de eerste wereldoorlog onder het opperbevel van generaal John Pershin. De Slag om Belleau Bos houdt het trieste record van ‘meeste Amerikaanse soldaten gedood in één gevecht in de Eerste Wereldoorlog’.

Tijdens Memorial Day, op 27 mei vond het event plaats, op de Aisne Marne American Cemetry and Memorial te Belleau, te Frankrijk. De initiatiefnemer van deze herdenking was de American Battle Monuments Commission. Voor Houben Souren lag er een eervolle taak om tijdens de ceremonie indrukwekkende historische beelden en films, outdoor perfect weer te geven op het grote scherm aan het publiek. Onze focus bij de cameraregie lag op ‘beleving’, perfecte timing, harmonische wisseling van shots, balans tussen informatie en emotie, haarscherp beeld en het vasthouden van de aandacht van de kijkers. Natuurlijk werkten we met de beste outdoor apparatuur voor de klus. Voor onze uitvoering ontvingen we veel lof van de ABMC en TeleFrance3. Houben Souren toonde zich zowel in het voortraject als tijdens de uitvoering een betrouwbare partner voor Ton Derks Advancing. We leverden gedurende het gehele event perfecte beelden welke tevens werden gebruikt voor live TV-uitzending door TeleFrance3, Associated Press, CNN, Fox News en Marine Corps TV.

Houben Souren

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?

Wil jij op de hoogte blijven van laatste releases en de producten en projecten van Houben Souren. Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief. Bevalt de nieuwsbrief je niet, dan kun je je altijd weer afmelden.
 

Catalogus aanvragen

Meer weten over onze audiovisuele oplossingen, zoals de technische details? Laat je gegevens achter en ontvang onze online catalogus.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.